Πολυτεχνείο: Αστυνομικοί δεν φοράνε μάσκες και μηδέν μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό

Αίσθηση προκάλεσαν οι φωτογραφίες ενστόλων που δεν τηρούσαν τα μέτρα αποστασιοποίησης, ενώ πολλοί δε φορούσαν καν μάσκες.

Αρνητική εντύπωση προκάλεσαν οι εικόνες ενστόλων που μετείχαν στα μέτρα φρούρησης για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου, οι οποίοι καταγράφηκαν είτε χωρίς μάσκες, είτε συνωστισμένοι στα πεζοδρόμια και στους δρόμους χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο προφύλαξης για τη διασπορά της Covid-19.

Είναι δε χαρακτηριστικό, πως μια ολόκληρη διμοιρία αστυνομικών που είχε μεταβεί στην Αθήνα για την ενίσχυση των μέτρων για το Πολυτεχνείο, επέστρεψε εσπευσμένα στη Λαμία, καθώς υπήρξε αναστάτωση μετά την πληροφορία ότι αστυνομικός που μετέβαινε σε αυτή αποτελούσε στενή επαφή του επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού στο ΑΤ Δομοκού. Σύμφωνα με το Tvstar.gr, ο συγκεκριμένος αστυνομικός επέστρεψε στη Λαμία με διαφορετικό όχημα και υποβλήθηκε σε τεστ κορονοϊού όπου βρέθηκε αρνητικός.

Ένας ακόμα αστυνομικός του ΑΤ Δομοκού επέβαινε στην ίδια διμοιρία και για προληπτικούς λόγους υποβλήθηκε επίσης σε τεστ και βρέθηκε θετικός.

Συνωστισμός ανδρών και γυναικών της αστυνομίας παρατηρήθηκε ακόμη και στην παράσταση διαμαρτυρίας των 7 στελεχών και μελών του ΜέΡΑ 25 με επικεφαλής τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Αποκορύφωμα φυσικά ήταν η καταγραφή του ενστόλου με τον φακό της Eurokinissi, ο οποίος κρατάει έναν άνδρα, μέλος του ΚΚΕ, από τον λαιμό, χωρίς να φέρει διακριτικά. Την ίδια ώρα ο συνάδελφός του καταγράφεται να μη φοράει μάσκα, ενώ η μάσκα του διαδηλωτή έχει αφαιρεθεί από τη λαβή του αστυνομικού.

Ανάλογα περιστατικά έγιναν σε όλες τις προσαγωγές για τις οποίες διαμαρτυρήθηκε εντόνως και ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ είχαν τηρήσει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και προστασίας.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours