Ποιοι είναι και τι υποστήριξαν οι μάρτυρες υπεράσπισης του Φιλιππίδη

Αρκετοί μήνες ίσως χρειαστεί να περάσουν για να ξεκινήσει η διαδικασία εκδίκασης της υπόθεσης μετά την ποινική δίωξη του εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου, κατά του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη με τα τρία αδικήματα του ενός βιασμού και των δύο απoπειρών βιασμού, με το ρεπορτάζ του Mega να τοποθετεί την έναρξη της διαδικασίας ακόμα και μετά το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Mega η υπεράσπιση της πλευράς του ηθοποιού και σκηνοθέτη έχει ήδη καλέσει και έχουν καταθέσει υπέρ του 7 μάρτυρες.

Ανάμεσα στους 7 μάρτυρες είναι και η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη. Όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ οι μάρτυρες προσπάθησαν να αποδομήσουν τις καταθέσεις των τριών γυναικών που κατηγορούν τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού τους.

Η πηγή που επικαλείται το Mega αναφέρει ότι η σύζυγος και μάρτυρας υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη γνωρίζει τις δύο από τις τρεις καταγγέλλουσες ενώ ισχυρίζεται πως ξέρει το κίνητρο πίσω από τις καταγγελίες της μίας από τις τρεις γυναίκες, στις καταθέσεις των οποίων στηρίχτηκε η ποινική δίωξη του εισαγγελέα κατά του ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Μετά την ποινική δίωξη έρχεται η σειρά της απολογίας του Πέτρου Φιλιππίδη στον ανακριτή, αυτήν τη φορά υποχρεωτικά με φυσική παρουσία και όχι με υπόμνημα, όπως είχε γίνει στην προανακριτική διαδικασία. Μετά το τέλος της απολογίας του η ανακριτική θα αποφασίσει αν θα προφυλακιστεί ο ηθοποιός, αν θα αφεθεί ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης ή αν θα μπει η υπόθεση στο αρχείο.

Μετά την ανακοίνωση των βαρύτατων κατηγοριών που απαγγέλθηκαν στον Πέτρο Φιλιππίδη, η ηθοποιός Άννα Παντζελή έκανε μια ανάρτηση-φωτιά για την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται για έναν βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού.

Η ηθοποιός που και στο παρελθόν έχει μιλήσει για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στο χώρο του θεάτρου έδωσε τα εύσημα στη Σοφία Μπεκατώρου για το θάρρος της.

Η ηθοποιός μάλιστα σχολίασε και τους μάρτυρες υπεράσπισης του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Διάβασε την ανάρτησή της:

«Εύγε Σοφία Μπεκατώρου κάτι έγινε με το θάρρος σου. Να δω τώρα με τέτοια Βαριά δικογραφία που διώκεται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού εις βάρος συναδέλφων του, ποιοι άραγε θα πάνε μάρτυρες υπεράσπισης του, που τρεις μήνες τώρα διαρρέει πως έχει πολλούς…. {βιαστής} και ποιος άραγε θα πάει να καταθέσει “ήμουν κι εγώ εκεί και δεν την βίασε…” #MeToo για όλους εκείνους που επειδή έχουν εξουσία, νομίζουν πως μπορούν να μην σέβονται τον εργαζόμενο, τη γυναίκα και γενικά την αξιοπρέπεια κάθε μη ισχυρού ανθρώπου.#ΕλληνικήΔικαιοσύνη #Εισαγγελέας#ΣοφίαΜπεκατώρου #MeToo#Δικαιοσύνη #Δενείσαιμόνη #Μίλα».

Δείτε τη συγκλονιστική ανάρτηση:

Προς επίρρωση του επιχειρήματός του έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής στον εισαγγελέα 7 μάρτυρες. Μία εξ αυτών είναι η σύζυγός του, που φαίνεται να τον στηρίζει. Τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Ο Θέμης Σοφός, συνήγορος του ηθοποιού, αναφέρθηκε στην μαρτυρία της συζύγου του. Σύμφωνα με πληροφορίες η σύζυγος του ηθοποιού κατέθεσε πως γνωρίζει τις γυναίκες που έχουν καταγγείλει τον σύζυγό της και πως για μία εξ αυτών γνωρίζει γιατί έκανε την καταγγελία και τί ζητούσε από τον σύζυγό της.

Μετά την απόφαση του εισαγγελέα για ποινική δίωξη του ηθοποιού, η υπόθεση περνά στα χέρια του ανακριτή που αναμένεται να αρχίσει νέο γύρο καταθέσεων και να αποφανθεί εάν απαιτείται προφυλάκισή του.

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης διευκρίνισε πως σε περίπτωση που ο Φιλιππίδης κριθεί ένοχος και για τις τρεις κατηγορίες, τότε ενδέχεται να καταδικαστεί και σε 20 έτη. Ο ίδιος έκρινε πως ο ηθοποιός θα κληθεί για απολογία εντός του καλοκαιριού.

Παρόλα αυτά δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη η στήριξη της Ελπίδας Νίνου στον σύζυγό της μετά την απαγγελία κατηγοριών. Τώρα πλέον ο εισαγγελέας έχει βρει επαρκείς ενδείξεις για τα εγκλήματα που κατηγορείται ο ηθοποιός, και η σύζυγός του μπορεί και να άρει την στήριξή της. Επίσης δεν είναι ίδια διαδικασία η κατάθεση σε εισαγγελέα πριν υπάρξει κατηγορία και το ίδιο η μαρτυρία στο δικαστήριο.

Εξάλλου σύμφωνα με πληροφορίες το ζευγάρι όχι μόνο περνάει κρίση αλλά έχει πάρει και τον δρόμο του διαζυγίου.

Συγκεκριμένα, η Ελπίδα Νίνου, μην αντέχοντας αυτό το βάρος, έχει προχωρήσει στις διαδικασίες του διαζυγίου με τη σύμφωνη γνώμη και του Πέτρου Φιλιππίδη ο οποίος ζει απομονωμένος μέσα στο ίδιο του το σπίτι, στηριζόμενος ψυχολογικά με βαριά φαρμακευτική αγωγή.

Πέτρος Φιλιππίδης: Τι κατέθεσε στον εισαγγελέα η σύζυγός του | tanea.gr

Η άσκηση της ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος για έναν βιασμό και δυο απόπειρες ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Φήμες αναφέρουν ότι στη βίλα του στο Ψυχικό οι καβγάδες είναι ομηρικοί για το δρόμο που πήρε η ζωή τους, και ο ηθοποιός έχει ζητήσει ο ίδιος διαζύγιο.

Πηγή:periodista.gr/in.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours