Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η κατά μέτωπον επίθεση που εξαπέλυσε μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού προς τον Τάσο Μητρόπουλο.

Ο «Ράμπο» του ελληνικού ποδοσφαίρου δέχτηκε απειλές για τη ζωή του καθώς και της συζύγου του Νένας Χρονοπούλου μετά τη τηλεοπτική του εμφάνιση το βράδυ της Κυριακής στην αθλητική εκπομπή «Total Football» στο OpenTV, όπου σχολίαζε μαζί με τον Κριστόφ Βαζέχα το ντέρμπι των δύο «αιωνίων».

Η παρουσία του παλαίμαχου άσου των γηπέδων στο κανάλι του Ιβάν Σαββίδη και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν αρκετή για να δεχτεί διαδικτυακό μπαράζ από χυδαιότητες και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, όπως «προδότης», επειδή εμφανίστηκε σε κανάλι μη συμφερόντων Ολυμπιακού.

Ο ίδιος και η σύζυγός του δεν φαντάζονταν αυτό που θα ακολουθούσε. Οι πιο ανατριχιαστικές απειλές προς το πασίγνωστο ζευγάρι ξεπήδησαν από το πληκτρολόγιο ενός οπαδού, ο οποίος προκάλεσε τον εφιάλτη στην πρωταγωνίστρια της τηλεόρασης και του θεάτρου. «Ένα σφύριγμα στον Βαγγέλα και θα βρεθείς μαζί με τον αντρούκλη σου στα Τάρταρα. Να με θυμάσαι κι αν κάνεις το παραμικρό θα εξηγηθούμε καλά (…) Μάλλον δεν ξέρεις από αγριεμένους οπαδούς που πάνω από την ομάδα τους δεν βάζουν τίποτα και κανέναν» ήταν τα σκληρά μηνύματα εκφοβισμού που της απέστειλε τόσο στο facebook όσο και στις official σελίδες της και στο Μessenger.

Υπαρκτό πρόσωπο

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», η Νένα Χρονοπούλου, τρομοκρατημένη και γνωρίζοντας ότι ο εν λόγω χρήστης είναι υπαρκτό πρόσωπο, κινήθηκε αστραπιαία καταθέτοντας μήνυση εναντίον του το βράδυ της Τετάρτης.

Την ίδια ώρα «ερυθρόλευκη» ιστοσελίδα σε άρθρο της με τον τίτλο «Ο Ράμπο έγινε… ρόμπα» ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο Τάσος Μητρόπουλος λόγω του πάθους του ονομάστηκε “Ράμπο” από τους φιλάθλους του Θρύλου. Ποιος να μας το έλεγε ότι στα γεράματα θα γινόταν ΡΟΜΠΑ (…) Τελικά τον ξαναφορτωθήκαμε στα 40 να παίξει μπάλα και να κλείσει την καριέρα του σε εμάς! Κάποια στιγμή δούλεψε και σαν στέλεχος στην ομάδα. Και την εποχή Μαρινάκη δούλεψε στο ποδοσφαιρικό τμήμα και αμείφθηκε αδρά, όπως και πήρε βοήθειες σε όλες τις δράσεις της ζωής του από τον ηγέτη του Θρύλου, ο οποίος είναι πάντα δίπλα στους Βετεράνους. Όμως ο Ρόμπα είναι άλλης ψυχολογίας. (…) Πλέον έγινε μεροκαματάκι για τον Ιβάν! Και βγαίνει αυτός που ήταν Ράμπο και τώρα έγινε Ρόμπα με το βαμμένο μαλλί και τη μιζ αν πλι του να συμφωνήσει με το Λαλάκη Παπαθεοδώρου. (…)
Φανταζόμαστε για αρχή ότι δεν θα τολμήσει να ξαναπατήσει σε παιχνίδι παλαιμάχων του Ολυμπιακού. Ας πάει να παίζει με τους παλαίμαχους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ».

Το άρθρο

Η συγκεκριμένη «υπόδειξη» της ιστοσελίδας οδήγησε τη Νένα Χρονοπούλου να κινηθεί νομικά εναντίον και της αθλητικής διαδικτυακής εφημερίδας στην οποία ανέβηκε το εν λόγω άρθρο, θεωρώντας η ίδια ότι με όσα γράφτηκαν υποκινείται φανατισμός εναντίον του άντρα της.

Οι σκοτεινές και τρομοκρατικές προειδοποιήσεις με αποδέκτες τον αθλητή και την ηθοποιό – συγγραφέα ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής και δεν είχαν τέλος ως τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν η οικογένεια έζησε ώρες αγωνίας και τρόμου. Eκείνες τις στιγμές των διαδικτυακών επιθέσεων η δημοφιλής ηθοποιός και ο πρώην ποδοσφαιριστής δεν σκέφτηκαν στιγμή τον εαυτό τους παρά μόνο το παιδί τους: τον 14χρονο σήμερα Χρήστο, ένα παιδί με ειδικές ανάγκες.

Το γλυκό αγοράκι που γεννήθηκε πρόωρα και πάλεψε σκληρά για μήνες να παραμείνει ζωντανό είναι όλη τους η ζωή, για χάρη του οποίου άλλωστε η πρωταγωνίστρια του κορυφαίου Χάρρυ Κλυνν εγκατέλειψε την καριέρα της! Ένα παιδί που δεν θα μεγαλώσει ποτέ και χρειάζεται τους γονείς του ακόμα και στα πιο απλά πράγματα. Είναι γνωστό άλλωστε στο πανελλήνιο ότι αυτοί οι δύο υπέροχοι γονείς δίνουν έναν αγώνα για τα ΑμεΑ, με συνεχείς βραβεύσεις για την προσφορά τους.

Οι αντιδράσεις των followers του πρώην αντιδημάρχου Πειραιά ήταν άμεσες, με δεκάδες μηνύματα συμπαράστασης. «Γνωστή τακτική Ντον Κορλεόνε στον Νονό. Ο Ράμπο θα τους ξέφευγε;»«Αν και Παναθηναϊκός, πάντα σε πήγαινα, ακριβώς για αυτόν τον λόγο, γιατί ήσουν μάγκας και τα έλεγες στα ίσια. Μη μασάς τίποτα, όπως πάντα» ήταν ορισμένα από τα μηνύματα.

Ακόμη και αθλητές πήραν θέση όμως σε όλο αυτό που συμβαίνει! Ο Κυριάκος Λαζαρίδης, παλαίμαχος μπασκεμπολίστας του ΠΑΟΚ, σχολίασε χαρακτηριστικά: «Ορθιος, Τάσο! Πολύ καλά άκουσα να λες ότι πας όπου σε τιμούν και σε σέβονται. Ας είναι προσεκτικοί και μακριά από μας όσοι δεν έχουν σεβασμό, ήθος, αξιοπρέπεια! Δηλαδή εγώ, που υπήρξα παλιός παίχτης μπάσκετ στον ΠΑΟΚ, να μην αισθάνομαι ότι με τιμά η φιλία ενός αθλητού του Ολυμπιακού; Ανωτερότητα, φίλοι μου, οι αξίες δεν χάνονται ποτέ. Γεια σου, Τάσο μέγιστε!».

Γ@@@κε ο Δίας

Ο 62χρονος σήμερα «Ράμπο» του ελληνικού ποδοσφαίρου, φορτισμένος συναισθηματικά, ξέσπασε: «Εχουν συμβεί ΑΙΣΧΗ ΣΤΟ inbox. Σε λίγο θα ενημερωθείτε όπως πρέπει (…) ΠΙΣΩ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΔΕΙΡΟΥΝ. Όταν είμαι όμως μπροστά όλα αλλάζουν». Ακόμη αποκάλυψε: «ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ και έχουν ξαναδημοσιεύσει τον ίδιο τίτλο πριν δύο χρόνια. Τότε δεν έκανα θέμα. Βαρέθηκα, είχαμε και πένθος στην οικογένεια και αντί να το σεβαστούν έβριζαν πάλι».

Χωρίς να χάσει όμως το χιούμορ του μέσα στον κακό χαμό ανέφερε: «Την επόμενη που θα βγω, θα φροντίσω να είναι στη Μενεγάκη και να μιλήσω για τα ζώδια». Αποτραβηγμένος από τα φώτα της αθλητικής δημοσιότητας για πολλά χρόνια, πού να φανταζόταν πως η εμφάνισή του στο Open TV θα θεωρούνταν «προδοσία» επειδή πάτησε σε κανάλι ιδιοκτήτη άλλης ομάδας!

«Βγήκα σε κανάλι όχι συμφερόντων Ολυμπιακού και γ@@@κε ο Δίας… Ή μάλλον και ο Δίας» σχολίασε ο ίδιος στο facebook για το χάος που προκλήθηκε άνευ λόγου και αιτίας.

Τέλος, χθες το απόγευμα οι βετεράνοι του Ολυμπιακού ανακοίνωσαν ότι ο Τάσος Μητρόπουλος αποβάλλεται από τις τάξεις τους. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε τονίζεται μεταξύ άλλων:

«Δυστυχώς για όλους μας, αναγκαζόμαστε να αποβάλουμε από τις τιμημένες τάξεις των βετεράνων του Θρύλου του ελληνικού ποδοσφαίρου τον κ. Μητρόπουλο, ο οποίος με τη συμπεριφορά του και τις επιλογές του αποφάσισε να θέσει εαυτόν εκτός της ερυθρόλευκης οικογένειας. Συγχωρέσαμε στο παρελθόν τις ποδοσφαιρικές του επιλογές. Ομως δεν μπορούμε να συγχωρέσουμε τις ανθρώπινες επιλογές του, αφού η αχαριστία του και η απόφασή του να υπηρετεί τους εχθρούς του Ολυμπιακού διαμορφώνουν τη σχέση του με την Ιστορία. Κανένας πιο βέβαιος εχθρός από τον αχάριστο που ευεργετήθηκε…»

Για «προκατειλημμένη και οργανωμένη επιθετικότητα» κάνει λόγο ο «Ράμπο» του ελληνικού ποδοσφαιρου

Ο Τάσος Μητρόπουλος απάντησε στις συκοφαντίες και τις απειλές με μια μακροσκελή επιστολή στη σελίδα του στο facebook κάνοντας λόγο για «προκατειλημμένη και οργανωμένη επιθετικότητα».

«Αυτό το μήνυμα απευθύνεται σ’ αυτούς που θέλουν να είναι φίλοι της σελίδας μου, αντέχουν τις αλήθειες και δεν διχάζονται από το φόβο ή το φανατισμό. Είναι αρκετές οι φορές που έχουν γίνει ανάρμοστα σχόλια προς το πρόσωπό μου, γιατί τόλμησα να εκφράσω την άποψή μου δημόσια αλλά πάντα με σεβασμό, ακόμα και σε πρόσωπα που κάποιοι βλέπουν με δέος ή δεν τολμούν να με αντικρίσουν στα μάτια. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που χρησιμοποίησαν την ανωνυμία του πληκτρολογίου ή ψεύτικα προφίλ για να αισχρολογήσουν εναντίον μου» ανέφερε ο αθλητής.

«Επειδή δυστυχώς αυτή η επιθετικότητα προς το πρόσωπό μου είναι προκατειλημμένη και οργανωμένη και φαντάζομαι πως θα συνεχιστεί, θα παρακαλούσα όσοι βρίσκεστε εδώ να σεβαστείτε και να μην κατηγορήσετε ΚΑΝΕΝΑΝ, ακόμα και αυτούς που με βρίζουν (…) Δε σκοπεύω να φιμώνομαι από κανέναν. Άλλωστε δεν το έκανα ποτέ, ίσως κράτησα χαμηλούς τόνους όπως συνήθιζα εκτός γηπέδου, τώρα όμως τα πράγματα αλλάζουν γιατί η επιθετικότητα, η βωμολοχία, τα ψέματα και τα “ψήγματα τρομοκρατίας” άρχισαν να διαγράφονται έντονα στον ορίζοντα» έγραψε, για να καταλήξει: «Στην ηλικία μου δε θα ρωτήσω τη γνώμη κανενός για το πού θα εμφανιστώ, για το με ποιον θα μιλήσω, για το πώς θα συμπεριφερθώ. Εφόσον είμαι διακριτικός και δίκαιος, όποιος έχει πρόβλημα ας το λύσει. Μακριά μου. Και δυστυχώς… Οι “δικοί” μας γίνονται ξένοι… Ποιος να το περίμενε».

Με την προειδοποίηση «Και τώρα αρχίζει το ματς» η Νένα Χρονοπούλου σχολίασε στην προσωπική της σελίδα στο διαδίκτυο: «Για να μη νομίζετε πως μόνο τα παιδιά μας δέχονται bullying, δυστυχώς συμβαίνει και στους γονείς… Και μάλιστα σε μπαμπάδες που έχουν ταχθεί υπέρ της αναπηρίας και της πατρικής στήριξης. Κι όμως, κάποιοι μπορούν να απειλούν έτσι απροκάλυπτα με ψεύδη και κακοήθειες τον μπαμπά του Χρηστάκου. Και εις ανώτερα, παλικάρια, έτσι γερά με τσαμπουκά και το ήθος που σας διακατέχει. Και να είστε σίγουροι πως θα πουν πως χρησιμοποιώ το παιδί. Ενώ εκείνοι δε χρησιμοποιούν ό,τι μέσον έχουν για να αποδείξουν πως ο Μητρόπουλος ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ».

Πηγή: Εφημερίδα «Εspresso»

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours