Πληθαίνουν τα εγκώμια στην Ελλάδα από διεθνή ΜΜΕ (vid)

Στη μακριά λίστα των ξένων ΜΜΕ που μιλούν με επαινετικά λόγια για την Ελλάδα, προστίθεται το βρετανικό ITV και το γερμανικό ZDF.

Συνεχίζονται στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης τα επαινετικά σχόλια για την Ελλάδα και την επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Με δημοσιεύματα και ρεπορτάζ τους, ένα βρετανικό και ένα γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο χαρακτηρίζουν success story την περίπτωση της Ελλάδας, παραθέτοντας τα μέτρα που ελήφθησαν έγκαιρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Αναπάντεχο success story

Το βρετανικό ITV μιλά για «αναπάντεχο success story». «Παρά τον γηρασμένο πληθυσμό της και την εύθραυστη οικονομία της, η Ελλάδα έχει κρατήσει υπό έλεγχο την κρίση του κορωνοϊού, με σχετικά λίγους θανάτους… Η Covid-19 χτύπησε τη χώρα σχεδόν ταυτόχρονα με το ξέσπασμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, όμως οι επιστήμονες στην Ελλάδα λένε ότι η επιδημία περιορίζεται από τα τέλη Μαρτίου», αναφέρει το ITV.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι τα περιοριστικά μέτρα βρίσκονται σε ισχύ στην Ελλάδα, ήδη εδώ και έξι εβδομάδες, με την αστυνομία να επιτηρεί την εφαρμογή τους με μπλόκα και ελέγχους.

«Το αποδυναμωμένο σύστημα υγείας της χώρας μετά από μια δεκαετή οικονομική κρίση δεν άφηνε περιθώρια για λάθος χειρισμούς» αναφέρει το δημοσίευμα, ενώ φιλοξενούνται δηλώσεις του Έλληνα υπουργού  Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη,  ο οποίος εξηγεί ότι οι  αποφάσεις για τα δραστικά μέτρα ελήφθησαν με γνώμονα την ανάγκη προστασίας της ζωής των πολιτών και όχι τους οικονομικούς παράγοντες. Τονίζει παράλληλα ότι η Ελλάδα, διδάχθηκε από άλλες χώρες τις ολέθριες συνέπειες που μπορεί να έχει η καθυστέρηση λήψης των αναγκαίων μέτρων.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα μέτρα της κυβέρνησης για τα σχολεία. Στο ρεπορτάζ που επικαλείται τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη, επισημαίνεται πως η επιδημία στην Ελλάδα φαίνεται να βρίσκεται σε ύφεση.

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει με επιτυχία τον κορωνοϊό»

Ανάλογα είναι τα σχόλια σε ρεπορτάζ του γερμανικού ZDF, στην σελίδα του οποίου υπάρχει βίντεο  υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει με επιτυχία τον κορωνοϊό».

Το δημόσιο κανάλι, αναφέρει ότι  «Η χώρα έχει υπέργηρο πληθυσμό, το σύστημα υγείας θα έπρεπε να υποστεί βαθιές τομές, ο αριθμός των κλινών σε ΜΕΘ είναι χαμηλός. Όμως η η Αθήνα έλαβε νωρίς περιοριστικά μέτρα, κατορθώνοντας με αυτά να αναχαιτίσει επιτυχώς την εξάπλωση του κορωνοϊού».

Το ρεπορτάζ ξεκινά με τον λοιμοξιωλόγο Σωτήρη Τσιόδρα να λέει καλησπέρα κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό ενώ γίνεται αναφορά στην δημοφιλία του καθηγητή ο οποίος έχει αναδειχθεί σε «ηγετική φυσιογνωμία» σε ό, τι αφορά την κρίση του κορωνοϊού.

Αναφορά γίνεται στα ενθαρρυντικά αποτελέσματα των περιοριστικών μέτρων με την επιπέδωση τη καμπύλης και τα χαμηλά επίπεδα σε αριθμό θανάτων ενώ διαπιστώνεται ότι οι Έλληνες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο αυτήν την κρίση με εντυπωσιακά καλύτερο τρόπο από τις  περισσότερες άλλες χώρες.

Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στα σημαντικά βήματα της Ελλάδας στον τομέα της ψηφιοποίησης, περιλαμβάνεται συνέντευξη ψυχολόγου, γκάλοπ στους δρόμους της Αθήνας και απόσπασμα από πρόσφατο διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πηγή:fortunegreece.com

About Post Author

+ There are no comments

Add yours