Όπως ήταν αναμενόμενο μετά την έντονη φημολογία από το πρωί της Παρασκευής, το σκληρό λοκντάουν στην Αττική παρατείνεται μέχρι το τέλος Μαρτίου. Την επίσημη ανακοίνωση έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.

«Η πανδημία εξακολουθεί δυστυχώς να βρίσκεται σε εξέλιξη στην χώρα μας», είπε ο κ. Χαρδαλιάς, τονίζοντας πως δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στα μέτρα ενόψει του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας. «Το έθιμο του χαρταετού μπορεί να τηρηθεί εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ανακοίνωσε πως από την Τρίτη 16 Μαρτίου κλείνουν όλα τα σχολεία μέχρι τις 29 Μαρτίου, σε όλη την χώρα. Εξαιρούνται μόνο τα ειδικά σχολεία, που συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.

Στο «βαθύ κόκκινο», επίπεδο αυξημένου κινδύνου με λοκντάουν σαν αυτό της Αττικής παραμένουν οι περιφέρειες Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Άρτας και Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Σάμου, Λευκάδας, ο δήμος Καλυμνίων, ο δήμος Ρόδου, ο δήμος Χίου και ο δήμος Ανωγείων.

Από αύριο εντάσσονται επίσης στο «βαθύ κόκκινο», ως και τις 22 Μαρτίου οι περιφερειακές ενότητες Χαλκιδικής, Ευρυτανίας και Λέσβου, αλλά και οι δήμοι Ιωαννιτών και Μετσόβου, Κατερίνης, Χανίων και ο δήμος Σκιάθου.

Κλείνοντας, ο υφυπουργός δήλωσε πως θετική είναι η άποψη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα του λιανεμπορίου όταν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν, ενώ ανακοίνωσε και τη νέα πλατφόρμα ergasia.testing.gov.gr που θα δίνει την δυνατότητα σε επιχειρήσεις με περισσότερους από 20 εργαζόμενους να κάνουν δύο φορές τον μήνα δωρεάν τεστ στο προσωπικό τους.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours