Παράθυρο για υποχρεωτικό εμβολιασμό σε εκπαιδευτικούς και ιερείς αφήνει η κυβέρνηση

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού το επόμενο διάστημα σε εκπαιδευτικούς και ιερείς αν χρειαστεί άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ.

Συνεχίζοντας την τακτική του εξαναγκασμού στους εμβολιασμούς η κυβέρνηση προσπαθεί να αυξήσει το ποσοστό των εμβολιασμένων το οποίο ανέρχεται μόλις στο 58,5% του συνολικού πληθυσμού.

«Οι επιλογές για την επέκταση της υποχρεωτικότητας είναι υπαρκτές παντού, όχι μόνο στα σχολεία. Ανάλογα με τα μεγέθη της πανδημίας και τον ρυθμό αύξησης του εμβολιασμού είναι μια επιλογή, την οποία έχουμε πάντα υπόψη μας να την επιστρατεύσουμε στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Υπάρχει επιλογή υποχρεωτικότητας για όλους, υπάρχει και για τους εκπαιδευτικούς αν παραστεί ανάγκη, αν και τα ποσοστά εμβολιασμών εκεί είναι αρκετά υψηλά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, προς το παρόν δεν βρίσκεται στο τραπέζι το σενάριο της υποχρεωτικότητας στα παιδιά. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πλάνο για υποχρεωτικότητα στα παιδιά. Αν απαιτηθεί, θα κάνουμε αυτό που πρέπει για ανθρώπους που εργάζονται σε τομείς κρίσιμους και νευραλγικούς», σημείωσε.

Τζανάκης: Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί και σε στρατό, εκκλησία, εκπαιδευτικούς

Υπέρ της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών δήλωσε και ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης υποστηρίζοντας μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο ΣΚΑΙ πως όλος ο στενός κρατικός παράγοντας θα πρέπει να εμβολιαστεί, περιλαμβανομένων εκπαιδευτικών, αστυνομικών αλλά και ιερέων.

«Είναι δυνατόν το στράτευμα να το αφήσουμε να νοσήσει σε ποσοστό 20 με 30% με τους κινδύνους που έχουμε σήμερα; Και οι εκπαιδευτικοί είναι στενός κρατικός παράγοντας. Συμπεριλαμβάνω στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και στο πράσινο διαβατήριο τους παπάδες… Είναι δυνατόν ένας ιερωμένος, ο οποίος ψάλλει ο οποίος συγχρωτίζεται με έναν ευάλωτο πληθυσμό στις εκκλησίες να μην του ζητούμε πράσινο διαβατήριο;» διερωτήθηκε.

«Κατά τη γνώμη μου οι κατά τόπους μητροπόλεις πρέπει να εγείρουν θέμα εμβολιασμού των παπάδων και πράσινου διαβατηρίου» υπογράμμισε ο Νίκος Τζανάκης.

«Η υποχρεωτικότητα είναι εργαλείο δημόσιας υγείας. Ούτε πολιτική αντιπαράθεση σηκώνει, ούτε συνδικαλιστική αντιπαράθεση σηκώνει. Η υλοποίηση ανήκει στην κυβέρνηση» τόνισε.

Πηγή:documentonews.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours