Σε ηλικία 63 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο κιθαρίστας Νίκος Σπυρόπουλος, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του, Βασίλη, είχαν ιδρύσει το 1977 ένα από τα σπουδαιότερα ροκ συγκροτήματα στην Ελλάδα, τη «Σπυρίδουλα».

Την είδηση του θανάτου του Νίκου Σπυρόπουλου έκανε γνωστή, με ανάρτησή του στο Facebook ο επίσης μουσικός και ηθοποιός, Δημήτρης Πουλικάκος.

Στο συγκρότημα «Σπυριδούλα»οι Βασίλης και Νίκος Σπυρόπουλος έπαιζαν κιθάρα, πλαισιωμένοι από τους Αντρέα Μουζακίτη (ντραμς), το Μάκη Μπλαζή (μπάσο) και τους Κώστα Κουρεμένο και Γιώργο Κοτσμανίδη στα φωνητικά.

Το όνομα της ροκ μπάντας το πρότεινε ο συνεργάτης τους Γιώργος Γαϊτάνος, εμπνευσμένος από την ιστορία της Σπυριδούλας Ράπτη, θύματος ενός εγκλήματος που είχε σοκάρει την κοινή γνώμη το 1956. Η 12χρονη οικιακή βοηθός είχε βασανιστεί επί 36 ώρες με ηλεκτρικό σίδερο από το ανδρόγυνο που την μεγάλωνε.

Οι «Σπυριδούλα» ξεκίνησαν συναυλίες όπου έπαιζαν κατά κύριο λόγο διασκευές από Rolling Stones, Lou Reed, Velvet Underground καθώς και μπλουζ και γρήγορα τράβηξε το ενδιαφέρον του σχετικού κοινού Το 1978 είχαν ήδη αποχωρήσει οι Κουρεμένος, Κοτσμανίδης και Μπλαζής, με τον τελευταίο να αντικαθίσταται από τον Τόλη Μαστρόκαλο ενώ λίγο μετά ο Μουζακίτης αντικαταστάθηκε από τον Τάσο Φωτοδήμο.

Η ανάρτηση του Δημήτρη Πουλικάκου στο Facebook

Μας αφήνεις ορφανά,κύριε συνάδελφε….?..?R.I.P……………………..("Άνοιξε Πέτρο,άνοιξε!!!")… .https://www.youtube.com/watch?v=PqIYu-dpWJM

Δημοσιεύτηκε από Dimitri- Mitsos Poulikakos στις Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours