Πέθανε η ηθοποιός Πένυ Σταυροπούλου

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 60 ετών, η ηθοποιός του θεάτρου και της τηλεόρασης Πένυ Σταυροπούλου.

Τον θάνατο της ηθοποιού γνωστοποίησε, με ανάρτησή του στο Facebook, ο Σπύρος Μπιμπίλας. «Ακόμα μία μεγάλη απώλεια για την θεατρική μας οικογένεια. Από πληροφορίες συναδέλφων μαθαίνουμε ότι έφυγε από την ζωή χτυπημένη από καρκίνο η αγαπημένη μας συνάδελφος Πένυ Σταυροπούλου, που τόσες ωραίες θεατρικές στιγμές μας έχουν συνδέσει. Καλό ταξίδι αγαπημένη μας Πένυ», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Η Πένυ Σταυροπούλου είχε σπουδάσει στο Εθνικό Θέατρο, από όπου αποφοίτησε το 1984. Δείγμα της δουλειάς της στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Talking Heads (2019), Βασιλιάς Ληρ (2014). Συμμετείχε ως ιέρεια σε δυο Ολυμπιακούς Αγώνες, στη Σεούλ και στους Χειμερινούς του Κάλγκαρι και είχε εμφανιστεί στις δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές «Εμείς και Εμείς», «Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά» και «Εργαζόμενη Γυναίκα».

Η ηθοποιός είχε μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη που είχε δώσει με το αλκοόλ, στο βιβλίο της «Η νύχτα της Πηνελόπης».

«Είμαι στο 2% των ανθρώπων που τα κατάφεραν, μετράω δεκαπέντε χρόνια χωρίς αλκοόλ, κι έγραψα το βιβλίο γιατί το υποσχέθηκα στον εαυτό μου και στους ανθρώπους που πάσχουν. Με πλησιάζουν πάρα πολλοί που είχαν ή εξακολουθούν να έχουν το ίδιο πρόβλημα. Είναι μάλιστα αρκετοί εκείνοι που με αναγνωρίζουν ως συγγραφέα κι όχι ως ηθοποιό» είχε δηλώσει.

Η Πένυ Σταυροπούλου ήταν μητέρα δύο παιδιών.

Πηγή:lifo.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours