Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα 15 νέα κρούσματα. Όπως ανέφερε, το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχονται στα 2.591, εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες. Από τα κρούσματα, 591 σχετίζονται με ταξιδιώτες και 1.286 με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών φθάνει τους 38 με διάμεση ηλικία τα 67 έτη. Από τους διασωληνωμένους, 10 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε ένας νέος θάνατος με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να φθάνει τους 140 με μέσο όρο ηλικίας τα 74 έτη, εκ των οποίων οι 37 ήταν γυναίκες. Εβδομήντα τρεις άνθρωποι βγήκαν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Έως σήμερα έχουν αναρρώσει από  κορονοϊό 1.374 Έλληνες από τους οποίους 428 έχουν επιστρέψει στο σπίτι τους μετά από νοσηλεία σε νοσοκομείο και 946 ανέρρωσαν στο σπίτι τους μετά από συμβουλές και οδηγίες των γιατρών τους.

Ποιοι έχουν προτεραιότητα στα τεστ ανίχνευσης του ιού και τι θα γίνει με τα τεστ αντισωμάτων

Ο κ. Τσιόδρας απαντώντας για την επάρκεια των τεστ που γίνονται αλλά και αν θα συνεχίσει να γίνεται ο μοριακός έλεγχος και σε ποιες κατηγορίες πολιτών ανέφερε ότι είναι αυτονόητο πως αυτό θα γίνει σε:

  • άτομα με εμφανή συμπτώματα που παραπέμπουν στον κορονοϊό,
  • ασθενή με σοβαρή οξεία λοίμωξη άνω των 65 ετών ή
  • όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα, στο προσωπικό των εργαζομένων στον χώρο της υγείας και σε
  • όσους φιλοξενούνται ή εργάζονται σε κλειστές δομές όπως δομές φροντίδας και φιλοξενίας ηλικιωμένων, χρονίως πασχόντων, αστέγων, προσφύγων και άλλων δομών με συνθήκες συγχρωτισμού όπως οι φυλακές, τα στρατόπεδα, οι κλειστές δομές ψυχικής υγείας, προσωπικό πρώτης γραμμής για τη λειτουργία του κράτους και στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος για την καλύτερη ιχνηλάτιση και εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων.

Σχετικά με τη διάγνωση του ιού σε ασυμπτωματικά άτομα ο κος Τσιόδρας αναφέρθηκε στις εξής κατηγορίες κατά προτεραιότητα:

  • προσωπικό και φιλοξενούμενους κλειστών δομών,
  • άτομα που πρόκειται να εισαχθούν για νοσηλεία ή χορήγηση χημειοθεραπείας, ανοσοθεραπεία, ακτινοθεραπεία,
  • σε κλινικές τμήματα υψηλού κινδύνου,
  • εγκύους που εισάγονται για τοκετό και
  • φιλοξενούμενους σε δομές που έχουν υψηλή επίπτωση λοίμωξης ή διαπιστωμένες εισροές κρουσμάτων.

Όσον αφορά το τεστ αντισωμάτων το οποίο για μια ακόμη φορά σημείωσε ότι δεν είναι αξιόπιστο, είπε ότι θα χρησιμοποιηθεί προσεχώς μόνο για επιδημιολογικούς σκοπούς αλλά και στο άμεσο μέλλον για την ασφαλή επιστροφή στην εργασία από ομάδες πρώτης γραμμής όπως είναι οι υγιεινομικοί.

Τέλος ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε σε πρόσφατη δημοσίευση που αφορά περιστατικά από την Κίνα και δείχνει ότι «εντός 19 ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων μια πολύ αξιόπιστη τεχνική αντισωμάτων διαπίστωσε 100% θετικότητα για αντισώματα που δείχνουν εμφάνιση ανοσίας σε όσους συμμετείχαν».

Πηγή:newsbeast.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours