Ο Παπαθανάσης «αδειάζει» τον Χαρδαλιά: Η μάσκα είναι υποχρεωτική μόνο σε λίγους χώρους

Ο υφ. Ανάπτυξης είπε ότι η χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ δεν είναι υποχρεωτική και ως εκ τούτου οι πελάτες δεν απειλούνται με 150 ευρώ πρόστιμο, όπως είχε πει δύο μέρες πριν ο υφ. Πολιτικής Προστασίας. Εδώσε πάντως και τη μεγάλη είδηση για τα εστιατόρια με ημιυπαίθριους

Την Τρίτη, όταν ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Ακης Σκέρτσος ανακοίνωνε τα βήματα για τη «γέφυρα στη νέα καθημερινότητα» (εδώ), είχε μιλήσει για ισχυρή σύσταση χρήσης μάσκας από τους πελάτες στα σούπερ μάρκετ. Μία ημέρα αργότερα όμως, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, είχε πει με το γνωστό του αυστηρό ύφος ότι η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους είναι υποχρεωτική.

«H χρήση προστατευτικής μάσκας ή καλύμματος είναι υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τόσο από τους εργαζομένους όσο και από τους επιβάτες. Επίσης, είναι υποχρεωτική για το προσωπικό, τους πελάτες, τους επισκέπτες και το καταναλωτικό κοινό στα σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, ταξί, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, στα νοσοκομεία, στα ιατρεία, στα διαγνωστικά εργαστήρια. Σε περίπτωση παράβασης θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ», είχε πει τότε ο κ. Χαρδαλιάς στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου των 6 μ.μ., σε μια τοποθέτηση που προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση μεταξύ των πολιτών σχετικά με το τι έχει αποφασίσει η κυβέρνηση ότι θα ισχύει και τι όχι μετά τις 4 Μαΐου.

Μερικά από αυτά τα ασαφή σημεία —και τις αντικρουόμενες θέσεις μεταξύ κυβερνητικών στελεχών— επιχείρησε να ξεδιαλύνει την Παρασκευή ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Μιλώντας στο Open και στον ΣΚΑΪ, ο κ. Παπαθανάσης ξεκαθάρισε ότι είναι «υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε ορισμένες μόνο περιπτώσεις: Οταν μπαίνουμε στο μετρό, σε μέσα μεταφοράς, ή όταν μπαίνουμε σε κομμωτήρια ή κουρεία». Για τα σούπερ μάρκετ, είπε, υπάρχει η ισχυρή σύσταση, όχι όμως υποχρέωση και απειλή προστίμου των 150 ευρώ.

Κατά τα άλλα, στην παρέμβασή του στην εκπομπή «Εξελίξεις» του ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Ανάπτυξης αποκάλυψε ότι όσον αφορά το άνοιγμα των επιχειρήσεων εστίασης από 1ης Ιουνίου, αυτή θα ισχύει όχι μόνο αποκλειστικά για όσες έχουν υπαίθριους χώρους, αλλά και για εκείνες που έχουν «ημιυπαίθριους», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα είπε ότι ένα εστιατόριο που διαθέτει σχετικά μεγάλο άνοιγμα, μπορεί να χρησιμοποιήσει και εσωτερικούς χώρους.

Την είδηση που έδωσε ο κ. Παπαθανάσης καλωσόρισε ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου ως θετικό βήμα για την επαναλειτουργία των εστιατορίων από 1ης Ιουνίου.

Πηγή: Protagon.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours