«Αυτό που έρχεται είναι το δύσκολο κομμάτι της επιδημίας» προειδοποίησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας.

Οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα έχουν φτάσει τους 40. Έχουμε πάνω από 1.150 κρούσματα και 69 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Φαίνεται, λοιπόν, πως η χώρα μπαίνει σε μια κρίσιμη καμπή. Τα δύσκολα φαίνεται να είναι ακόμα μπροστά μας και ο γνωστός καθηγητής, Νίκος Σύψας, κάλεσε τους πολίτες να μη δείξουν καμία χαλάρωση.

Θα μπούμε σε δύσκολα νερά τις επόμενες μέρες, τόνισε ο Νίκος Σύψας μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (30.03.2020) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Εκτίμησε ότι η κορύφωση θα έρθει στα μέσα με τέλη Απριλίου, αλλά μέχρι τότε θα πράγματα ίσως να είναι δύσκολα. «Μπαίνουμε στην επικίνδυνη φάση της επιδημίας» είπε ο Νίκος Σύψας, εκφράζοντας την ελπίδα η κορύφωση να είναι τέτοια που να αντέξει το ΕΣΥ.

Ο καθηγητής Σύψας προειδοποιεί – Έρχεται το δύσκολο κομμάτι της επιδημίας

«Το καλό σενάριο είναι ότι σε δυο εβδομάδες θα έχουμε την κορύφωση, εκεί θα δούμε πώς έχουν αποδώσει τα μέτρα που λαμβάνουμε τώρα. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε μια κάμψη της καμπύλης» τόνισε ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, σημειώνοντας ότι «ελπίζω μέσα στον Μάιο να αρχίσουμε να συζητάμε για άρση των μέτρων», όσο κι αν αυτό είναι απρόβλεπτο να το συζητάς σε μια επιδημία. «Τώρα είναι η ώρα να μη βγαίνουμε καθόλου από το σπίτι μας. Είναι το κρίσιμο σημείο να μην εξαπλωθεί η επιδημία. Είναι εξαιρετικά δύσκολο αλλά καλώ τους πολίτες να βάλουν όλοι πλάτη για να ξεπεράσουμε το δύσκολο σημείο» είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για το Πάσχα; Η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη: «Μεγάλη εβδομάδα σπίτια μας, Ανάσταση στα μπαλκόνια μας».

Πηγή:pagenews.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours