Ν. Χαρδαλιάς: Ελεύθερες από 18/5 οι μετακινήσεις σε ηπειρωτική Ελλάδα και Κρήτη

Την άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις από Νομό σε Νομό στην ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς και στην Κρήτη από τη Δευτέρα 18Μαΐου ανακοίνωσε ουφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε, η απελευθέρωση των μετακινήσεων και στα υπόλοιπα νησιά θα οριστικοποιηθεί στα μέσα της άλλης εβδομάδας, ωστόσο πρόθεση είναι να αρθούν οι περιορισμοί από τη Δευτέρα 25 Μαΐου.

Από τις 25 Μαΐου και μετά θα επιτραπεί η μετακίνηση στα νησιά.  Για τις εκκλησίες είπε ότι από 17 Μαΐου επιτρέπονται μυστήρια (1 άτομο ανα 10 τ.μ).

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος τόνισε: «Η χθεσινή πρώτη μέρα της δεύτερης φάσης της άρσης των περιοριστικών μέτρων κύλησε σχετικά ομαλά» και πρόσθεσε πως: «Μένει να αποτυπωθεί και στους αριθμούς η τήρηση των μέτρων».

Στη συνέχεια, διευκρίνισε πως τα αποτελέσματα της δεύτερης αυτής φάσης των περιοριστικών μέτρων θα φανούν στα νούμερα των κρουσμάτων την επόμενη εβδομάδα καθώς: «τα νούμερα αυτά που βλέπουμε σήμερα αποτυπώνουν τις κινήσεις της προηγούμενης εβδομάδας».

About Post Author

+ There are no comments

Add yours