Σε ισχύ έχουν τεθεί τόσο οι νέοι κανόνες όσο όμως και τα πρόστιμα για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εν μέσω πανδημίας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη νέα Υπουργική Απόφαση για τους “Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19” που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την Κυριακή 26/7, συγκεκριμενοποιούνται οι κανόνες που θα πρέπει να τηρούν οι επιβάτες αλλά και το προσωπικό στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σε αυτό το πλαίσιο η Τροχαία Αττικής προχωρά σε ελέγχους σε λεωφορεία, τρόλει και ταξί και επιβάλλοντας πρόστιμα σε όσους παρανομούν. Οι φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές.

Elegxoi_MMM_Troxaia_Maska_30072020
Troxaia_Elegxos_MMM_Koronoios_30072020
Elegxoi_Troxaia_MMM_Maskes_Koronoios_30072020

Να σημειωθεί πως από χτες Τετάρτη με εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου από σήμερα όλοι οι υπάλληλοι στις δημόσιες υπηρεσίες υποχρεωτικά φορούν μάσκες.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι “η υποχρέωση χρήσης μη ιατρικής μάσκας αφορά χώρους γραφείων δημοσίων υπηρεσιών όταν υπάρχει επαφή με το κοινό και αφορά τόσο το προσωπικό όσο και το κοινό που προσέρχεται για εξυπηρέτηση”.

Στην εγκύκλιο υπενθυμίζεται ότι “η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού ενώ με ευθύνη του οικείου Προϊσταμένου τηρείται ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υπαλλήλων και μεταξύ των υπαλλήλων και των πολιτών”.

Troxaia_Taksi_elegxos_30072020
Troxaia_MMM_Elegxos_30072020
Πηγή:thetoc.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours