Τι αλλάζει και τι μένει ίδιο με τη μετακίνηση εκτός νομού από 13 Σεπτεμβρίου. Τι ισχύει για ΚΤΕΛ, τρένο, αυτοκίνητο, πλοίο, αεροπλάνο.

Με το rapid test στο χέρι θα είναι οι ανεμβολίαστοι από τον Σεπτέμβριο. Όχι μόνο σε εργασία, εστίαση, διασκέδαση, αλλά και στα μετακίνηση εκτός νομού με οποιοδήποτε μέσο και αν επιλέξουν να ταξιδέψουν, εκτός από το αυτοκίνητό τους.

Τα νέα που ανακοινώθηκαν την εβδομάδα που μας πέρασε θα τεθούν σε ισχύ από τις 13 Σεπτεμβρίου θα έχουν διάρκεια μέχρι 31 Μαρτίου 2022.

Πιο αναλυτικά, οι μετακινήσεις με πλοίο και αεροπλάνο θα συνεχίσουν να γίνονται όπως και σήμερα, δηλαδή:

  • Με πιστοποιητικό εμβολιασμού
  • Με PCR 72 ωρών
  • Με αρνητικό rapid test 48 ωρών, το οποίο θα γίνεται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια με κόστος 10 ευρώ
  • Με πιστοποιητικό νόσησης
  • Παιδιά 5-12 ετών ταξιδεύουν με self test

Η μεγάλη αλλαγή στη μετακίνηση εκτός νομού

Τα μέτρα για τα ταξίδια με πλοίο και αεροπλάνο επεκτείνονται ενόψει φθινοπώρου και χειμώνα και σε ΚΤΕΛ και τρένα.

Έτσι, τα παραπάνω έγγραφα θα είναι απαραίτητα σε 2 εβδομάδες για το ταξίδι.

Ταξίδι με το αυτοκίνητο

Αυτό που δεν θα αλλάξει και δεν μπορεί πρακτικά να αλλάξει είναι το ταξίδι με το αμάξι. Υπενθυμίζεται ότι στο αυτοκίνητο επιτρέπονται να ταξιδεύουν μέχρι και τέσσερα άτομα μαζί – ο οδηγός και ακόμα τρία.

Περισσότερα άτομα επιτρέπονται σε περίπτωση που αφορά γονείς με παιδιά (εάν είναι άνω των 18 τα παιδιά, είναι απαραίτητη η ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο), καθώς και αν πρόκειται για άτομο που χρήζει βοήθειας.

Η χρήση της μάσκας παραμένει υποχρεωτική, εκτός αν στο ίδιο ΙΧ είναι γονείς με τα παιδιά τους, συμβιούντες και συγγενείς α’ και β’ βαθμού.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, οδηγός και επιβάτες πρέπει να φορούν μάσκα, αλλιώς θα επιβληθεί πρόστιμο σε περίπτωση που διεξαχθεί έλεγχος.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

You May Also Like: