Εν μέσω της κλιμάκωσης των λεκτικών επιθέσεων της Άγκυρας προς την Αθήνα και τις απαντήσεις της ελληνικής πλευράς, και ενώ το Αζερμπαϊτζάν, με την υποστήριξη της Τουρκίας ξεκίνησε νέες επιθέσεις κατά της Αρμενίας, σημειώνονται μαζικές τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο

Μαζικές τουρκικές παραβιάσεις και υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, σημειώνονται σήμερα. Έως τώρα έχουν φτάσει τις 110 παραβιάσεις στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Ιδιαίτερα μεγάλος είναι ο αριθμός των παραβιάσεων από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Ειδικότερα, 48 από 16 F-16, αλλά και 62 από δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV). Σημειώθηκε, ακόμα, μια αερομαχία, όταν ελληνικά μαχητικά έσπευσαν να αναχαιτίσουν τα τουρκικά.

Τέσσερις από τις παραβιάσεις είναι οι υπερπτήσεις που έκαναν F-16 το μεσημέρι πάνω τις νήσους Αγαθονήσι (10.000 πόδια), Ανθρωποφάγοι (17.000 πόδια), και ενός UAV πάνω από τη νήσο Γλάρο, ανατολικά της Κινάρου. Να σημειωθεί ότι λίγο μετά τα μεσάνυχτα ένα UAV έκανε υπέρπτηση πάνω από τη νήσο Γλάρος. Οι μεταμεσονύκτιες παραβιάσεις από UAV είναι σπάνιες.

Πηγή:antinews.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author