Κορωνοϊός: 27 νέα κρούσματα και ένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά 27 νέα κρούσματα του νέου κορωνοιού στη χώρα μας ανακοίνωσε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πλέον 4.193, εκ των οποίων το 54,7% αφορά σε άνδρες.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι υπάρχει ένας (1) ακόμα καταγεγραμμένος θάνατος με τα θύματα του κορωνοϊού να φθάνουν συνολικά τα 202 στη χώρα. Τα 66  θύματα (32,7%) είναι γυναίκες και τα  υπόλοιπα άνδρες, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 96 % είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τέλος, 9 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και σε βαριά ή κρίσιμη κατάσταση. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών και τo 77,8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Πρόκειται για 2 γυναίκες (22,2%) είναι και οι υπόλοιποι ασθενείς είναι άνδρες. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ , μετά την πλήρη θεραπεία τους.

Κατανομή κρουσμάτων στην χώρα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, σε ποσοστό 28% (ή 1.174 κρούσματα) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 2.101 (50,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Τα 27 νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν σήμερα κατανέμονται γεωγραφικά ως εξής:

– 4 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 4 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

– 7 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής

– 3 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αχαϊας

– 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας

– 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου

– 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης

– 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας

– 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης

– 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Λευκάδας

– 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours