Ο νέος τρόπος λειτουργίας, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς

Κλειστές λαϊκές αγορές αύριο, Σάββατο 21 Μαρτίου, και ένας καταναλωτής ανά 15 τ.μ. στα σούπερ μάρκετ, στα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Την απόφαση να μείνουν κλειστές αύριο, Σάββατο 21 Μαρτίου, οι λαϊκές αγορές λόγω κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Παράλληλα, τίθενται σε ισχύ νέα μέτρα για τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης για τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και αφού ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας γνωστοποίησε ότι τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα έφθασαν τα 495 και οι νεκροί τους 9 (τρεις θάνατοι το τελευταίο 24ωρο), ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε το έκτακτο μέτρο για το κλείσιμο των λαϊκών αγορών. Παράλληλα, όπως είπε, από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου μειώνεται ο αριθμός των παραγωγών στις λαϊκές αγορές κατά 50%, με την απόσταση ανά πάγκο να ορίζεται στα πέντε μέτρα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς κάλεσε εκ νέου τον κόσμο να τηρήσει την οδηγία του ΕΟΔΥ #Μένουμε Σπίτι, περιορίζοντας στο ελάχιστο δυνατό τις μετακινήσεις, προκειμένου να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες. Όπως ξεκαθάρισε, η κατάσταση είναι σοβαρή και από τον τρόπο που θα συμπεριφερθούν οι πολίτες το Σαββατοκύριακο θα εξαρτηθεί αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη λήψη σκληρότερων μέτρων για τον περιορισμό της κυκλοφορίας των πολιτών στους δρόμους.

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό στα σούπερ μάρκετ – Τι αλλάζει

Η απόφαση να κλείσουν οι λαϊκές αγορές αύριο, Σάββατο 21 Μαρτίου, ελήφθη, την ώρα που στα σούπερ μάρκετ αποφασίστηκε η απόσταση μεταξύ των πελατών να επεκταθεί στα 15 τ.μ. ανά καταναλωτή (από 10 τ.μ. που είναι σήμερα). Το νέο μέτρο για τον κορωνοϊό στα σούπερ μάρκετ θα τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours