Κορωνοϊός Ελλάδα: Δεν πτοούνται στη Θεσσαλονίκη, συνωστισμός, ποτά, μουσικές – Παρόμοιο σκηνικό στην Αττική (vid)

Κορωνοϊός Ελλάδα: Μουσική, ποτά και ανύπαρκτες αποστάσεις είναι η χθεσινοβραδινή εικόνα από τη συμπρωτεύουσα, ενώ στην Αττική επικράτησε συνωστισμός στις πλατείες παρά τα νέα μέτρα.

Τι και εάν τα κρούσματα αυξάνονται ολοένα και περισσότερο στη χώρα μας, τι και εάν λαμβάνονται περισσότερα και αυστηρότερα τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού, όπως φαίνεται μερικοί παραμένουν αμετανόητοι. Απίστευτες ήταν οι εικόνες συνωστισμού το βράδυ του Σαββάτου, αγνοώντας τα προβλεπόμενα μέτρα. Τα κρούσματα παραμένουν σταθερά σε τριψήφιο αριθμό στην Ελλάδα, η επιστημονική κοινότητα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, ωστόσο αρκετός κόσμος επιλέγει να μην συμμορφώνεται με τα νέα δεδομένα. Ειδικότερα και σύμφωνα με το GRTimes.gr  αρκετός ήταν ο κόσμος που επέλεξε χθες τα Λαδάδικα στη Θεσσαλονίκη για ένα βραδινό ποτό. Η μουσική έπαιζε δυνατά, τα ποτά διαδέχονταν το ένα το άλλο και φυσικά οι αποστάσεις ήταν ανύπαρκτες.

Δείτε το υλικό που κατέγραψε το GRTimes.gr:

svg%3E

Εικόνες συνωστισμού στις πλατείες της Αττικής

Τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού τέθηκαν σε ισχύ από τα μεσάνυχτα στην Αττική με σκοπό να περιοριστεί η πανδημία του ιού στο Λεκανοπέδιο. Μπορεί τα περίπτερα να έκλεισαν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ως μέτρο ανάσχεσης κατά του συγχρωτισμού, αλλά σε αρκετές πλατείες της Αττικής, που βρίσκεται στα «κόκκινα» από κρούσματα, επικράτησε συνωστισμός για ένα ακόμα βράδυ.

Περιπολίες από την αστυνομία 

Η ελληνική κυβέρνηση μέσω του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, ανακοίνωσε μέτρα με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας στην Περιφέρεια Αττικής και στις περιοχές που είναι σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, δηλαδή στην Ημαθία, στο Κιλκίς, στην Πέλλα, στην Πιερία, στη Χαλκιδική, στα Χανιά, στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Ζάκυνθο, στη Λέσβο και στη Μύκονο.

Έτσι από το βράδυ του Σαββάτου και έως τις 4 Οκτωβρίου ανεστάλη η λειτουργία κάθε είδους επιχείρησης λιανικής πώλησης αγαθών, όπως τα περίπτερα, τα μίνι μάρκετ και οι κάβες από τις 12:00 τα μεσάνυχτα έως τις 5:00 τα ξημερώματα της επόμενης μέρας. Από το μέτρο εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων. Τα νέα περιοριστικά μέτρα στην Αττική, από την περασμένη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, προκάλεσαν συναγερμό και στην Αστυνομία, που πραγματοποιεί μια σειρά δράσεων για την αποφυγή συνωστισμού σε πλατείες, πάρκα και άλλους εξωτερικούς χώρους. Παράλληλα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, φανέρωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι κύρια αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας είναι να συνδράμει στην προστασία των πολιτών από τον κορωνοϊό, ενώ επεσήμανε ότι το βασικότερο μέσο αποτροπής του είναι η ατομική ευθύνη.

Δείτε τις εικόνες συνωστισμού στις πλατείες της Αττικής:

svg%3E

svg%3E

Που είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού και για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου 2020 για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Η απόφαση εφαρμόζεται εντός των ορίων:

  • των Περιφερειακών Ενοτήτων Χαλκιδικής, Χανίων, Λέσβου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας, Κιλκίς και Τρίκαλα

Από σήμερα είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας, τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους. Από την υποχρέωση εξαιρούνται: α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των 3 ετών. Υπενθυμίζεται ότι για κάθε παράβαση επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ.

Τα έκτακτα μέτρα προστασίας από τη διασπορά του κορωνοϊού στην Αττική

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η νέα απόφαση για τα έκτακτα μέτρα προστασίας από τη διασπορά του κορωνοϊού στην Αττική που αφορά στο χρονικό διάστημα από το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 έως και τις 4 Οκτωβρίου 2020. Σύμφωνα με την απόφαση αναστέλλεται η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων σε ό,τι αφορά τις ακόλουθες δραστηριότητες και υπό την προϋπόθεση ότι προσφέρεται ζωντανή μουσική:

  • Υπηρεσίες μπαρ που παρέχονται από χορευτικό κέντρο (ΚΑΔ 56301001).
  • Υπηρεσίες που παρέχονται από κέντρο διασκέδασης-καμπαρέ ή νάιτ κλαμπ (ΚΑΔ 56301009).
  • Υπηρεσίες που παρέχονται από κέντρο διασκέδασης-καφωδείο (ΚΑΔ 56301010).
  • Υπηρεσίες που παρέχονται από κέντρο διασκέδασης-μπουάτ (ΚΑΔ 56301011).
  • Υπηρεσίες που παρέχονται από κέντρο διασκέδασης-ντισκοτέκ (ΚΑΔ 56301012) και
  • Υπηρεσίες αιθουσών συναυλιών (ΚΑΔ 90041009).

Σημειώνεται ότι η αναστολή λειτουργίας στις παραπάνω επιχειρηματικές δραστηριότητες δεν καταλαμβάνει τη διενέργεια εργασιών χωρίς την παρουσία κοινού. Για κάθε παράβαση επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Πηγή:pagenews.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours