Κορονοϊός: 157 οι νεκροί στη χώρα – Κατέληξε 89χρονος στο ΝΙΜΤΣ

Άλλο ένα θύμα του κορονοϊού μετρά η χώρα μας, με τους νεκρούς να ανέρχονται πλέον σε 157.

Όπως έγινε γνωστό, κατέληξε 89χρονος άνδρας στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ το βράδυ της Πέμπτης. Είχε διακομιστεί εκεί στις 6 Μαΐου από το νοσοκομείο 401.

Νωρίτερα, 10 νέα κρούσματα, 2770 συνολικά και έναν ακόμη νέο θάνατο ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για το κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας. Όπως είπε, 24 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι, ενώ 116.233 κλινικά δείγματα έχουν ελεγχθεί.

Αναφορικά με την ανακοίνωση του ΠΟΥ ότι ο ιός μπορεί να μην φύγει ποτέ από τη ζωή μας, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε: “Είναι δύσκολο να προβλέψεις για πόσο καιρό θα κυκλοφορεί ο ιός. Ακόμη μαθαίνουμε για το κλινικό εύρος των επιπτώσεών του. Υπάρχει ανάγκη να τον αντιμετωπίσουμε. Ο ιός θα συνεχίσει να κυκλοφορεί ακόμη και μετά την ανακάλυψη του εμβολίου. Για την ιλαρά δεν έχει εξαφανιστεί παρότι έχουμε εμβόλιο. Είναι δύσκολη η διαδικασία του μαζικού εμβολιασμού. Κανείς δεν μπορεί να αποκλεισει τη πιθανότητα να γίνει ακόμη ένας ενδημικός ιός”.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, στην πατρίδα μας εκτιμάται πως μικρός αριθμός, ίσως και 0,5% του πληθυσμού, έχουν νοσήσει. Έχει ξεκινήσει διαδικασία 4 μελετών για αυτό, μια μελέτη αντισωμάτων, μια επιδημιολογική μελέτη για έλεγχο 10.000 δειγμάτων από αιμοδότες, μια επαναλαμβανόμενη μελέτη από εναπομείναντες ορούς, μια μελέτη στην περιφέρεια Κρήτης για τον κορονοϊό. “Αυτή τη στιγμή τα μέτρα υγιεινής και απόστασης έχουν τον κύριο λόγο. Να έχουμε τον έλεγχο του ιού στα χέρια μας. Με τα έως τώρα δεδομένα θα παλεύουμε για αρκετό καιρό ακόμη” είπε ο κ. Τσιόδρας.

Αναφορικά με το θέμα των κλιματιστικών ανέφερε ότι οι οδηγίες που έχει το υπουργείο Υγείας στην ιστοσελίδα του είναι πολύ καλός μπούσουλας, ενώ αναφέρθηκε και σε μελέτη ότ το lockdown επηρέασε με κάποιο τρόπο την προσέγγιση των ακτίνων του ηλίου και για αυτό το λόγο θα δούμε μεγάλες θερμοκρασίες. “Θέλει τεχνική συντήρηση και δει τις προδιαγραφές των συστημάτων” ανέφερε για τα κλιματιστικά.

Από τη μεριά του ο υφυπουργός προστασίας του Πολίτη έκανε έκκληση για πιστή εφαρμογή των κανόνων στις οργανωμένες παραλίες. “Τα μέτρα θα ελεγχθούν με αυστηρότητα. Στην πρώτη παραβαση θα επιβάλλεται πρόστιμο 5.000-20.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας 30 ημερών, ενώ στη δεύτερη παράβαση το πρόσιμο θα τριπλασιάζεται και η επιχείρηση θα κλείνει για 90 ημέρες. Καμία έκπτωση δεν θα γίνει εις βάρος της δημόσιας υγέιας” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως άυριο θα ανακοινωθούν οι κανόνες για τις εσωτερικές μετακινήσεις.

Πηγή:thetoc.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours