Κορονοϊός: Την περασμένη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη για παρεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα αν κριθεί απαραίτητο από τους ειδικούς.

Δύο μέρες μετά ανακοινώθηκαν μέτρα τύπου Πόρου, Πάρου και Αντίπαρου για δύο ακόμη δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, τη Μύκονο και τη Χαλκιδική.

Το κυβερνητικό σχέδιο λοιπόν για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα συνοψίζεται στην κατά τόπους άμεση αυστηροποίηση των μέτρων στις περιπτώσεις που τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιβάλλουν.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», αν κάτι δεν εξετάζει στη δεδομένη χρονική στιγμή το Μέγαρο Μαξίμου είναι η οριζοντιοποίηση των περιορισμών, η επιβολή τους δηλαδή στο σύνολο της επικράτειας.

Παρότι υπάρχουν ορισμένα όπως η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους που ισχύουν σε κάθε γωνία της χώρας, τα κυβερνητικά στελέχη δεν συζητούν – ούτε καν σκέφτονται – ένα γενικό lockdown.

Ο λόγος είναι ένας και προφανής: η οικονομία δεν θα άντεχε μια δεύτερη καραντίνα.

Μέτρο… έκπληξη

Ο προβληματισμός βέβαια για τον αριθμό των κρουσμάτων δεν λείπει, μιας και οι επιστήμονες κρούουν διαρκώς τον κώδωνα του κινδύνου.

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας εξετάζει ήδη μια σειρά νέων περιοριστικών μέτρων, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός και η ακύρωση εκδηλώσεων με μεγάλους αριθμούς ατόμων.

Προς το παρόν, όμως, τονίζουν πηγές του Μαξίμου τέτοιες εισηγήσεις για τόσο αυστηρά οριζόντια μέτρα δεν έχουν γίνει στις καθιερωμένες συσκέψεις των ειδικών με την κυβέρνηση.

Πηγή:newsbomb.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours