Δύο νεκρούς είχαμε σήμερα από την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα όπως ανακοίνωσε στην σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο ειδικός λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσίοδρας φτάνοντας τον αριθμό των θυμάτων στη χώρα μας στους 22.

Αρχικά κατέληξε από τον κορονοϊό ηλικιωμένος που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Πρόκειται για έναν άνδρα από την περιοχή του Δήμου Μύκης (πρόκειται για μειονοτικό δήμο) και ήταν ο 21ος νεκρός στη χώρα μας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης:

«Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, με λύπη ανακοινώνει ότι το ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό covid-19 από τη περιοχή του Δήμου Μύκης, κατέληξε. Η Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου μας εκφράζουν τα συλλυπητήρια στους οικείους του» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Στην Ξάνθη έχουν καταγραφεί συνολικά 8 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 4 στην πόλη, 3 στην ορεινή ζώνη και 1 στη Διομήδεια και αυτός και ο λόγος που ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς έθεσε την κοινότητα Εχίνου που βρίσκεται στο δήμο Μύκης σε καραντίνα 15 ημερών.

ο 22ος νεκρός ήταν ένας Γερμανός καθηγητής 42 ετών.

Σύμφωνα με το flashnews.gr o 42χρονος Γερμανός επισκέπτης καθηγητής στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο δίδασκε επί τριημέρου σε κλειστό σεμινάριο μεταπτυχιακών φοιτητών του Χημικού.

Κατά την παραμονή του στην Κρήτη, διέμενε στο σπίτι Ελληνίδας συναδέλφου του, επίσης χημικού.

Την επόμενη ημέρα το μάθημα έγινε με τηλεδιάσκεψη αφού το ίδρυμα είχε κλείσει λόγω του κορονοϊού.

Την ίδια μέρα ο καθηγητής, εκδήλωσε συμπτώματα και πήγε ΠΑΓΝΗ.

Την επόμενη ημέρα, δηλαδή 12 Μαρτίου, του έγινε γνωστό πως το δείγμα είναι θετικό.

Ο καθηγητής, παρέμενε σε απομόνωση στο σπίτι συναδέλφου του καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Μετά την πρώτη εβδομάδα, γύρω στις 17 του μήνα τα συμπτώματα είχαν υποχωρήσει ενώ ήταν δύο μέρες χωρίς πυρετό.

Ωστόσο, στις 19 με 20 όμως υπήρξε ραγδαία αύξηση πυρετού και έντονα συμπτωματα. Στις 20 Μαρτίου, πήγε ΠΑΓΝΗ και στις 21 Μαρτίου μπήκε εντατική.

Χθες από το μεσημέρι και μετά είχε βελτίωση όμως 24 ωρες αργότερα είχε μια ραγδαία επιδείνωση και κατέληξε.

Η περίπτωση του 42χρονου καθηγητή (όπως και αρκετές άλλες ανάλογες παγκοσμίως), δείχνει αυτό που λέει καθημερινά σε κάθε ενημέρωση προς τους πολίτες ο Σωτήρης Τιόδρας. Πως ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις σε ηλικίες.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours