Κορονοϊός: Στα ύψη και πάλι με 2.301 νέα κρούσματα – 41 θάνατοι και 452 διασωληνωμένοι

Σε δυσθεώρητα ύψη παραμένουν οι αριθμοί του κορονοϊού, παρά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα του lockdown που έχουν επιβληθεί στη χώρα. Σήμερα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν 2.301 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 203.978, με το 51.7% να πρόκειται για άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 41, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.705 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 452 (69.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 68 έτη, τo 84.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.403 ασθενείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο 24ωρο έγιναν 53.109 τεστ κορονοϊού, εκ των οποίων τα 23.687 μοριακά και τα 29.422 rapid.

Κορονοϊός: Στα ύψη και πάλι με 2.301 νέα κρούσματα - 41 θάνατοι και 452 διασωληνωμένοι

Προειδοποίηση Θωμαΐδη: Παρακινδυνευμένο να μιλάμε για άνοιγμα με τόσο υψηλό ιικό φορτίο

Ιδιαίτερα επιφυλακτικός αναφορικά με το εκ νέου άνοιγμα δραστηριοτήτων εμφανίστηκε ο Νίκος Θωμαΐδης, καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, με φόντο τα νυν επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας.

“Δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις με αυτό το επιδημιολογικό φορτίο για την επαναλειτουργία. Με τέτοιο υψηλό ιικό φορτίο και τέτοια πίεση στο σύστημα υγείας είναι εντελώς παρακινδυνευμένο να μιλάμε για άνοιγμα” είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή “Mega Σαββατοκύριακο”.

“Παρατηρούμε αύξηση κρουσμάτων και πίεση στο σύστημα υγείας που είναι αποτέλεσμα της ανάλυσης του ιικού φορτίου των προηγούμενων εβδομάδων. Δεν υπάρχει καμία μείωση στο ιικό φορτίο στα λύματα. Αναμένουμε τα νέα περιοριστικά μέτρα για το αν θα υπάρξει ύφεση” πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο καθηγητής σημείωσε ότι εκτός από την Αττική όπου το ιικό φορτίο είναι σταθερό και υψηλό, και σε περιοχές της περιφέρειας καταγράφηκαν υψηλά επίπεδα, τονίζοντας μάλιστα ότι “υπάρχει αύξηση συνολικά στο επιδημιολογικό φορτίο” της χώρας.

Τέλος, διευκρίνισε ότι στην Αττική έχει επικρατήσει η βρετανική και ισπανική μετάλλαξη της Covid-19, οι οποίες “παράγουν στο κάθε άτομο πολύ υψηλό ιικό φορτίο”. Υπογράμμισε δε, πως όλα τα θετικά δείγματα των μεταλλάξεων “είναι πολύ υψηλά σε ιικό φορτίο”.

Πηγή:thetoc.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours