Νέα μέτρα τοπικού χαρακτήρα κατά του κορονοϊού έρχονται στην Αττική και σε περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο, καθώς τα αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα προκαλούν ανησυχία στους επιστήμονες. Όπως γνωστοποίησε ο Στέλιος Πέτσας, ήδη ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τους επιστήμονες κατάλογο με μέτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιο επιβαρυμένες περιοχές θεωρούνται το κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά, καθώς και η Κηφισιά.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη, η επιστημονική επιτροπή συζητάει ποια μέτρα θα ληφθούν και σε ποιες περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για όσες περιοχές κρίνεται αναγκαίο, θα προταθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους και ο περιορισμένος αριθμός ατόμων σε συναθροίσεις, αλλά και στα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων εστίασης.

Η επιβαρυμένη εικόνα σε ό,τι αφορά το φορτίο στην Αττική αποτυπώνεται και στους αριθμούς, καθώς από τους  501 νοσηλευόμενους σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, οι 230 είναι στα πέντε από τα επτά νοσοκομεία αναφοράς στην Αττική, και από τους 54 διασωληνομένους οι 20 είναι σε «Σωτηρία» και «Ευαγγελισμό».

«Έτοιμοι να λάβουμε οποιοδήποτε μέτρο χρειαστεί»

Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι, το πιστοποιεί η έκρηξη των ημερήσιων κρουσμάτων παντού στην Ευρώπη και στον κόσμο, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Έφερε ως παράδειγμα τη Γαλλία, που ξεπέρασε ακόμη και το όριο των 10.000 νέων κρουσμάτων του κορονοϊού, ημερησίως αλλά και στο Ισραήλ, που προχωρά στην επιβολή νέου lockdown τριών εβδομάδων, έως και τις 9 Οκτωβρίου.

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παρακολουθούμε τις εξελίξεις διεθνώς, ακούμε και εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε οποιοδήποτε μέτρο χρειαστεί, προκειμένου να διατηρηθεί η καλύτερη επιδημιολογική εικόνα που σταθερά παρουσιάζει η χώρα μας από την έναρξη της πανδημίας.

Το αργότερο έως αύριο, ο κατάλογος θα είναι πλήρης με τα μέτρα που έχουν εισηγηθεί οι λοιμωξιολόγοι ειδικοί, ώστε να επιλέγονται τα κατάλληλα κάθε φορά, ανάλογα με τα δεδομένα.

Πηγή: ΕΡΤ1

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours