Κορονοϊός: Αυτό είναι το πρώτο σποτ για τον εμβολιασμό – Ανοίγει τη Δευτέρα η ηλεκτρονική πλατφόρμα

To πρώτο σποτ για τη διαδικασία του εμβολιασμού στην Ελλάδα έδωσε στη δημοσιότητα νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Πρεμιέρα αύριο Δευτέρα (11/1) κάνει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς -για τον γενικό πληθυσμό- με την πρώτη ηλικιακή ομάδα να είναι οι άνω των 85 ετών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική πύλη emvolio.gov.gr ώστε να κλείσουν το ραντεβού για τον εμβολιασμό.

Περίπου 60.000 υπερήλικες, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, αναμένεται να λάβουν σχετικό μήνυμα (SMS) για ραντεβού για εμβολιασμό τους.

To πρώτο σποτ για τη διαδικασία του εμβολιασμού στην Ελλάδα έδωσε στη δημοσιότητα νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σε διευκρινήσεις που αφορούν το εθνικό σχέδιο εμβολισμού προχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα έχει εμβολιάσει το 0,33% μέσα σε 13 μέρες, σημειώνοντας ότι μόλις 7 χώρες παγκοσμίως που έχουν ξεπεράσει το 1%.

Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρει ότι έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν για τον Ιανουάριο συνολικά 424.624 δόσεις εμβολίων, τονίζοντας ότι η δυνατότητα εμβολιασμού δεν θα παραμείνει στις 8.000 ημερησίως καθόλη τη διάρκεια του 2021, αλλά αντιθέτως η χώρα θα φτάσει τους 17.500.

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, «η δυνατότητα εμβολιασμού δεν θα παραμείνει στις 8.000 ημερησίως καθόλη τη διάρκεια του 2021», αλλά η χώρα αναμένεται να φτάσει τα 17.500 εμβόλια ημερησίως στο άμεσο μέλλον.

Πηγή:newsbomb.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours