«Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες για το άνοιγμα των σχολείων – Δείτε πότε ανοίγουν λύκεια, γυμνάσια και δημοτικά (vid)

«Κλείδωσαν» όπως όλα δείχνουν οι ημερομηνίες επιστροφής των μαθητών στα σχολεία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε το MΕGA έχει αποφασιστεί να ανοίξουν στις 11 Μαίου η Γ’ Λυκείου, στις 18 Μάιου οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου και την 1η Ιουνίου τα δημοτικά. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το τι θα γίνει με τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας για τα σχολεία και την εισήγηση της επιτροπής είπε: «Η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε και εισηγήθηκε την επανέναρξη της λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, η οποία θα πρέπει να γίνει σταδιακά, με προϋποθέσεις, με συνεκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων», τόνισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.

Ωστόσο ο κ. Τσιόδρας ήταν ξεκάθαρος: «Αυτή η κατάσταση που θα ακολουθήσει δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως επάνοδος στην ολική κανονικότητα. Είναι μια σταδιακή μετάβαση, ένα πολύ δύσκολο στάδιο, όπου συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή (…). Οποιαδήποτε χαλάρωση, θα μπορούσε να αποβεί καταστροφική. Αν αποτιμήσουμε λάθος τα γεγονότα, θα οδηγηθούμε πολύ γρήγορα από την περιορισμένη κυκλοφορία του ιού και μια ξαφνική άνοδο κι ένα δεύτερο κύμα του ιού στη χώρα μας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος να ανοίξουν τα σχολεία πλην των μαθητών της Γ’ Λυκείου.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours