Κιβωτός του Κόσμου: Τι βρέθηκε στο σπίτι του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Χρηματικό ποσό εντόπισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, κατά την έρευνα για την «Κιβωτό του κόσμου» που πραγματοποίησαν χθες στο σπίτι του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας στον Κολωνό.

Το συνολικό ύψος των χρημάτων μέχρι στιγμής δεν έχει προσδιοριστεί, όμως σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν πρόκειται για σημαντικό ποσό. Κατά την έρευνα τους τα στελέχη της αρμόδιας αστυνομικής αρχής αναζήτησαν πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, αποδείξεις και τιμολόγια που σχετίζονται με τη δομή, όπως επίσης δύο χρηματοκιβώτια, μετρητά και τιμαλφή, τα οποία θα μπορούσαν να προέρχονται από θυρίδα της Σταματίας Γεωργαντή.

Τα ευρήματα έχουν μεταφερθεί στα κεντρικά της Οικονομικής Αστυνομίας, όπου θα εξεταστούν στα πλαίσια της έρευνας που πραγματοποιείται σε συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία βρίσκονταν τα προηγούμενα χρόνια πίσω από τη διοίκηση της Κιβωτού.

Στο μικροσκόπιο οι τραπεζικοί λογαριασμοί

Εκτός από τις κατ’ οίκον έρευνες που τρέχουν σε σπίτια, τα οποία χρησιμοποιούσαν ο ο επικεφαλής της ΜΚΟ, η πρεσβυτέρα, αλλά και πρόσωπα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος, οι αρχές συγκεντρώνουν στοιχεία και από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των ύποπτων προσώπων.

Στους τουλάχιστον 5 προσωπικούς ή κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου και της συζύγου του, υπάρχουν καταθέσεις άνω των 250.000 ευρώ, για τα οποία γίνεται έρευνα, αν αυτά δικαιολογούνται από τις δραστηριότητές τους και αν έχουν δηλωθεί. Σταδιακά στην Οικονομική Αστυνομία έρχονται απαντήσεις για τους λογαριασμούς τουλάχιστον 10 ακόμα προσώπων, για τα οποία έχει ζητηθεί άρση τραπεζικού απορρήτου.

Πηγή:ieidiseis.gr

About Post Author