Καταστήματα: Έτσι λειτουργεί η αγορά από σήμερα

Καταστήματα: Νέα δεδομένα ξεκινούν από σήμερα για την αγορά καθώς ανακοινώθηκαν χθες Παρασκευή περαιτέρω μέρα που αφορούν τα καταστήματα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Νέα δεδομένα ξεκινούν από σήμερα για την αγορά καθώς ανακοινώθηκαν χθες Παρασκευή περαιτέρω μέρα που αφορούν τα καταστήματα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Κίτρινες περιοχές

Διαφορετικά τα δεδομένα πλέον για τις κίτρινες περιοχές καθώς το λιανεμπόριο συνολικά θα συνεχίσει να λειτουργεί ελεύθερα με λήξη ωραρίου στις 20.00.

Παράλληλα θα συνεχίσουν να λειτουργούν με ραντεβού το σύνολο των υπηρεσιών που είχαν επιτραπεί με την προηγούμενη ΚΥΑ (κέντρα αισθητικής, διαιτολογικές υπηρεσίες, κομμωτήρια κοκ).

Σε λειτουργία τίθενται πλέον και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ με εξαίρεση τα πρακτορεία των «ΟΠΑΠ Play» που θα παραμείνουν κλειστά, τα πρακτορεία λαχείων ενώ θα επιτραπεί να δουλέψουν και οι λαχειοπώλες. Όμως δεν θα επιτρέπονται καθήμενοι εντός των καταστημάτων ΟΠΑΠ.

Κόκκινες περιοχές

Με click away και click inside θα συνεχίσει πλέον η λειτουργία των καταστημάτων στις κόκκινες περιοχές.

Καταστήματα όπως της ένδυσης, της υπόδησης καθώς και τα βιβλιοχαρτοπωλεία ο καταναλωτής θα πρέπει να επισκεφθεί ένα απ’ αυτά τα καταστήματα για να κάνει έρευνα αγοράς, και όχι απαραίτητα να προβεί σε αγορά, θα πρέπει να:

  • έρχεται σε επαφή είτε τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά με το κατάστημα προκειμένου να κλείνει ραντεβού.
  • για την πιστοποίηση του ραντεβού θα πρέπει το κατάστημα να αποστέλει είτε email είτε sms με τα στοιχεία του (όνομα, διεύθυνση, αφμ κοκ) στον καταναλωτή, όπου θα αναγράφεται και η ώρα του ραντεβού.

Με ραντεβού

Με ραντεβού θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά τα κομμωτήρια και κουρεία, οι υπηρεσίες ποδολογίας και κέντρα πειποίησης νυχιών καθώς επίσης και τα ΚΤΕΟ.

Click away

Με τη μέθοδο click away θα λειτουργήσουν όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες καταστημάτων του λιανικού εμπορίου. Το ραντεβού για την παραλαβή πιστοποιείται είτε ηλεκτρονικά, μέσω email, είτε μέσω sms που θα στείλει η επιχείρηση στον καταναλωτή όπου μαζί με τα στοιχεία της θα δηλώνει και την ημέρα και ώρα του ραντεβού.

Ποιες είναι οι περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο

Οι περιοχές που παρουσιάζουν επιβαρυμένη κατάσταση είναι η  Βοιωτία, η Δυτική Αττική, η Εύβοια, η Θήρα, η Λέσβος και η Χαλκιδική. Άλλες 10, και συγκεκριμένα οι Βόρειος Τομέας Αθηνών, Δυτικός Τομέας Αθηνών, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Νότιος Τομέας Αθηνών, Ανατολική Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Αρκαδία, Ζάκυνθος, Μαγνησία και Ρέθυμνο.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours