Η θερμοκρασία θα χτυπήσει «κόκκινο» τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα 12 Αυγούστου σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ. Σε κλοιό νέου κύματος καύσωνα η χώρα τις επόμενες μέρες.

Σε κλοιό καύσωνα και, μάλιστα, διαρκείας, θα βρεθεί η Ελλάδα τις επόμενες μέρες τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα (12/8), καθώς η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, αύριο, 8 Αυγούστου, ο καιρός θα είναι αίθριος, με τα μποφόρ στο Αιγαίο να μην ξεπερνούν τα 5 και τη θερμοκρασία να ανεβαίνει από τα δυτικά της χώρας. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν:

  • Ηπειρωτική Ελλάδα: στη δυτική Στερεά, στη Θεσσαλία και στην κεντρική Μακεδονία (έως 37 με 38 βαθμοί Κελσίου).
  • Νησιωτική Ελλάδα: στα νησιά του Ιονίου (μέχρι 35 με 36 βαθμοί Κελσίου).

Την Παρασκευή (9/8) δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ιδίως στα ορεινά της Μακεδονίας, το μεσημέρι, αλλά στην υπόλοιπη χώρα το θερμόμετρο θα δείξει 40 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στην ηπειρωτική Ελλάδα έως τους 38 με 40 και στη νησιωτική χώρα μέχρι τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Στο «κόκκινο» θα βρεθούν:

  • Ηπειρωτική Ελλάδα: στη δυτική Στερεά, στη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία (έως 39 με 40 βαθμοί Κελσίου).
  • Νησιωτική Ελλάδα: στα νησιά του Ιονίου (μέχρι και 37 βαθμοί Κελσίου).

Στην Αθήνα η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται στους 38 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη στους 36 βαθμούς Κελσίου.

«Ανάσα» αναμένεται το Σαββατοκύριακο οπότε η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 2 με 4 βαθμούς περίπου στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη, καθώς θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι που θα φτάνουν σε ένταση, κυρίως στο Αιγαίο, τα 7 και την Κυριακή τα 8 μποφόρ.

Ωστόσο, στην υπόλοιπη Ελλάδα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Στην κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα φτάσει κατά τόπους τους 39 με 40 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται, στην Αθήνα το Σάββατο στους 36 και την Κυριακή στους 35 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη το
Σάββατο στους 38 και την Κυριακή στους 36 βαθμούς Κελσίου.

Μάλιστα υψηλές θερμοκρασίες εκτιμάται ότι θα σημειωθούν στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια χώρα και τις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας.

Πηγή:sputniknews.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours