Η Τζένη Μπαλατσινού έγκυος στα 49; Πώς τόλμησε; Ακολουθούν εμετικά σχόλια

Πού ήμουν το Σάββατο; Σκεφτόμουν περί τις δύο ώρες να αλλάξω πλευρό όσο το κλιματιστικό πάλευε να κατεβάσει τη θερμοκρασία του δωματίου. Το Κουκάκι στην Υποσαχάρια Αφρική είπαμε είναι; Κι εκεί που έχω πάρει τη μεγάλη απόφαση, του πλευρού παιδί μου, το κινητό μου διαμαρτύρεται. Ειδοποίηση. Λέω τα κρούσματα θα βγήκαν. Ντάλα μεσημέρι κρούσματα δεν έχουν ξαναβγεί. Σε συνθήκες οξυμένης πνευματικής διαύγειας βγάζω από τη λίστα τα κρούσματα. Τουρκία. Αυτό είναι. Ο Ερντογάν εξέδωσε νέα Navtex για ασκήσεις με πραγματικά πυρά ανοιχτά του Πειραιά. Έχω αλλάξει και πλευρό, έχω σηκωθεί και όρθια, έχω θυμηθεί πού φόρτιζα από βραδύς και το ‘χω πιάσει στα χέρια μου. Έγκυος η Τζένη Μπαλατσινού στα 49 της.

Ευχάριστα τα νέα. Τι, όχι; Δεν είναι ευχάριστα τα νέα; Υπάρχουν αντιδράσεις; Ποιος αντέδρασε δηλαδή που η Τζένη Μπαλατσινού θα φέρει οσονούπω στον κόσμο το τέταρτο παιδί της; Κολλημένα μυαλά, απαντάς. Απαρχαιωμένα μυαλά, απαντάς.

Μυαλά βουτηγμένα στην απόγνωση του αναχρονισμού που θέλει τη γυναίκα μετά τα 40 (ή και νωρίτερα) ξοφλημένη. Η εργαλειοποίηση της εγκυμοσύνης με στόχο πολιτικό πλήγμα στον μέλλοντα πατέρα είναι άτοπη. Ας μείνω σε αυτό κι ας πάω παρακάτω σε κάτι λιγότερο γελοίο, σε κάτι μάλλον ιδιαιτέρως επικίνδυνο.

https://www.instagram.com/p/CEdwFH4D2Bo/?utm_source=ig_web_copy_link

Η Τζένη Μπαλατσινού έγκυος; Να πέσει η χολή

«Αίσχος να κάνεις παιδί στα 50 και όταν αυτό μεγαλώσει εσύ να είσαι γιαγιά με μέσο υπόλοιπο ζωής 20 χρόνια».

«Ο λαιμός σου ρε Τζένη έχει γίνει σαν της γριάς εσύ παιδί θα κάνεις έχεις σκεφτεί σε 20 χρόνια πώς θα νιώθει αυτό το παιδί με 70 χρονών γονείς; Κι εσύ ρε Κικίλια οικογένεια ήθελες, πάρε εκεί καμια νεότερη σιγά τη σιτεμένη με τα 3 παιδιά που βρήκες».

«Όποια θέλει παιδί ας μην περιπλανιέται κι ας το κάνει πριν τα 35».

«Όταν μια γυναίκα κάνει δεύτερο γάμο και έχει παιδιά από τον πρώτο γάμο επειδή αγαπάει τον άντρα της και μπορεί δεν στερεί τον άντρα της ώστε να γίνει πατέρας.
Τόσο απλά».

«Μεγάλωσες ρε Τζένη και μυαλό δεν έβαλες. Τώρα στα γεράματα ήθελες κι άλλο παιδί. Τι να πω;»

«Η γιαγιά λέει καλά κάνει είναι “καταφερτζού ” Και καινούριο αγόρι και καινούριο μωρό».

«Βλακείες, ταλαιπωρίες μετά τα 40 με αμφίβολο (ως προς το προϊόν) αποτέλεσμα. Απλοϊκός γυναικείος εγωισμός, τον οποίο οποιαδήποτε ικανοποιεί ελεύθερα, σκεπτόμενη μόνο την πάρτη της. Συζητώ τα υπόλοιπα μόνο με γυναίκες».

«Ναι στα 40 πάτε για απόσυρση. Έχετε ήδη καταναλώσει τα ωραία και τα γόνιμα χρόνια σας στο να τραβιέστε από το ένα κ$$@$# στο άλλο. Μην περιμένετε να πάρετε και τα ρέστα. Αλλά κάποιον κερατά θα βρείτε να σας πάρει για μεταχειρισμένο».

Ρε τι πάθαμε πάλι; Δεν λέτε να καταλάβετε. Είναι αδιανόητο να συζητάμε ακόμα για το αν μία γυναίκα θα κάνει παιδιά, αν μία γυναίκα δεν θα κάνει παιδιά, αν μία γυναίκα θα το αποφασίσει στα 20 ή τα 50. Εμετικοί είστε. Μόνο αυτό. Ανοίγω το λεξικό σε μία τελείως τυχαία σελίδα. 507 σελίδα στο λεξικό της νέας ελληνικής γλώσσας του Γεωργίου Μπαμπινιώτη.

Δικαίωμα. Η ελευθερία που αναγνωρίζεται από τον νόμο σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο να ενεργεί για την ικανοποίηση των έννομων συμφερόντων του: ελευθερίας, αυτοδιάθεσης, έκφρασης, απεργίας. Τυχαία και πάλι φτάνω σε μία άλλη σελίδα. Κοίτα τι βάλθηκα να σκαλίζω.

Στην 318 βρέθηκα. Αυτοδιάθεση. Η διάθεση των σωματικών και πνευματικών δυνάμεων κάποιου κατά την ελεύθερη βούλησή του. Γιατί ούτε η Τζένη Μπαλατσινού, ούτε και καμία άλλη γυναίκα δεν θα σας πάρει την άδεια για να φέρει στον κόσμο το παιδί της. Δεν είναι δική μας δουλειά, ούτε κανενός άλλου να (επι)κρίνει την απόφαση μίας γυναίκας να μείνει έγκυος.

Είμαστε άθλιοι αν εμμένουμε σε τέτοιου είδους χυδαία σχόλια, πολλά από τα οποία συντάχθησαν από γυναίκες. Λυπηρό να το διαπραγματευόμαστε γιατί το μεγαλύτερο εμπόδιο στις επιθυμίες μιας γυναίκας δεν είναι η χρονολογία γέννησης που αναγράφεται στην ταυτότητα αλλά τα ίδια τα κοινωνικά στερεότυπα.

Καλή λευτεριά.

Πηγή:ladylike.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours