Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης κοντά στο ΑΤ Νέας Σμύρνης όπου κατέληξε η πορεία των διαδηλωτών για την αστυνομική βία.

Η Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και της Αύρας, ενώ ομάδα διαδηλωτών πετούσε μολότοφ προς την μεριά των αστυνομικών.

Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών, που υπολογίζονται σε πάνω από 10.000, βρίσκεται στη Λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου, όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και στους δρόμους γύρω από την πλατεία.

Αυτή την ώρα επικρατεί μεγάλη ένταση στους δρόμους της πόλης όπου έχουν πάρει θέση και οι αστυνομικοί και γίνονται ανταλλαγές μολότοφ και χημικών.

Επεισόδια με μολότοφ και χημικά στη Νέα Σμύρνη

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε όταν διαδηλωτές τον έριξαν κάτω από τη μηχανή και τον ξυλοκόπησαν.

Ισχυρότατη είναι η αστυνομική παρουσία, ενώ από αέρος υπερίπταται ελικόπτερο της ΕΛΑΣ που μεταφέρει εικόνα στα κεντρικά της, ενώ δρακόντεια είναι τα μέτρα γύρω από το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Υπενθυμίζεται ότι η πορεία πραγματοποιείται με αφορμή τα περιστατικά που συνέβησαν την Κυριακή και έκαναν το γύρο του διαδικτύου. Κάτοικοι της περιοχής, συλλογικότητες και αριστερές οργανώσεις συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή και καταγγέλλοντας όσα συνέβησαν.

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή της αστυνομίας από τις 5:00 έχουν διακοπεί τα δρομολόγια του Τραμ στην περιοχή της Νέας Σμύρνης. Τα δρομολόγια διεξάγονται μέχρι τον σταθμό της Παναγίτσας στο Παλαιό Φάληρο.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours