Καθαρά Δευτέρα στη σκιά του κορονοϊού, απόλυτα προσαρμοσμένη στην πραγματικότητα που ζούμε εδώ και ένα χρόνο. Ο κόσμος από τη μία πλευρά έχει ανάγκη να βγει και να ξεσκάσει, να πετάξει χαρταετό και να κάνει πικ νικ στα πάρκα και τις παραλίες, από την άλλη, τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι ανησυχητικά καθώς κάθε μέρα σπάει και ένα αρνητικό ρεκόρ. Τα κρούσματα έχουν εκτοξευθεί, ο αριθμός κρεβατιών στις ΜΕΘ μειώνεται δραματικά και οι διασωληνωμένοι παραμένουν σταθερά πάνω από τους 500. Και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό υπάρχουν κάποιοι που επιμένουν να διοργανώνουν πάρτι 100 και πλέον καλεσμένων. Βαρύτερη η σκιά στην σημερινή Καθαρά Δευτέρα για τους σεισμόπληκτους στο Δαμάσι – Ελασσόνας.

Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Σοφία Πατραμάνη, σε κάθε εφημερία το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δίνει μάχη καθώς κατά εκατοντάδες φτάνουν οι ασθενείς. Δύσκολη ήταν η νύχτα στην Αττική με 163 εισαγωγές ασθενών σε νοσοκομεία  ενώ περισσότεροι από 200 μεταφέρθηκαν με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Η πληρότητα στις ΜΕΘ της Αττικής είναι στο 95%. Ανησυχία στο μεταξύ υπάρχει για το Δρομοκαΐτειο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχουν μολυνθεί από κορονοϊό 20 τρόφιμοι.

“Βούλιαξε”  το κέντρο της Πάτρας, στους ρυθμούς του Καρναβαλιού παρά τα μέτρα

Κυριακή της Αποκριάς… Το κέντρο της Πάτρας «βουλιάζει» από κόσμο με νεαρούς να διασκεδάζουν, να χορεύουν και να τραγουδούν

Το πάρτι στα σκαλιά του Αγίου Νικολάου επεκτείνεται στην περιοχή του Κάστρου, όπου γίνεται το αδιαχώρητο… Χωρίς μάσκα, με ένα ποτό στο χέρι, πλήθος κόσμου διασκέδασε στο υπαίθριο καρναβαλικό πάρτι που στήθηκε παρά τις απαγορεύσεις.

Είχε προηγηθεί έφοδος της αστυνομίας σε κορονοπάρτι τριάντα ατόμων το απόγευμα της Κυριακής σε πολυκατοικία επί της οδού Αμερικής στην Πάτρα. Περίοικοι ενημέρωσαν της αρχές και επιβλήθηκαν πρόστιμα.

Οποιαδήποτε μαζική συνεύρεση ανθρώπων, αποτελεί υγειονομική βόμβα, τονίζουν οι ειδικοί.

“Όταν βγαίνει για να κάνει κανείς πάρτι, είναι ψυχολογία όχλου και αυτό δημιουργεί πάντα συνωστισμό και προβλήματα μετάδοσης” σημειώνει ο καθηγητής Γενετικής, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Στην Ξάνθη, μετά τις εικόνες συνωστισμού του Σαββάτου, με περίπου χίλιους κατοίκους της πόλης να διασκεδάζουν στην κεντρική πλατεία και χθες, ανήμερα του καρναβαλιού, αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε στο κέντρο της πόλης για να απολαύσει, παρά τις απαγορεύσεις, τη βόλτα του και τα βεγγαλικά.

“Μικροφωνικές εγκαταστάσεις είχε στον αστικό ιστό όλη την εβδομάδα, είχανε ατομικά ηχητικά κάποιες παρέες σε σημεία της πλατείας, τους μιλήσαμε, τα πήραν και έφυγαν. Δεν ήταν κάτι οργανωμένο έγινε κατά λάθος”, δήλωσε ο δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσεπέλης. Σύμφωνα με τον ίδιο, έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις και το πλήθος διαλύθηκε, χωρίς να επιδοθούν πρόστιμα.

Στην Πάτρα στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν νωρίτερα οι συλληφθέντες που φέρονται να οργάνωσαν το πάρτι με 100 καλεσμένους. Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν φτάνουν συνολικά τις 47.000 ευρώ.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Σόνια Φίλη, Σοφία Πατραμάνη, Νίκη Παπαδούλα, Ειρήνη Κυρίτση, Βαγγέλης Μητρούσιας

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours