Χαμός έχει προκληθεί στο διαδίκτυο με τη φωτογράφιση του Δημήτρη Σκουλού πάνω από τον άστεγο, σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας.
Όπως θα δείτε παρακάτω ο γνωστός φωτογράφος και οι συνεργάτες του βρίσκονται στην Πανεπιστημίου και φωτογραφίζουν το μοντέλο για τις ανάγκες ενός πολύ γνωστού περιοδικού, ενώ μπροστά στα πόδια τους σχεδόν βρίσκεται ξαπλωμένος ένας άνδρας.
Με ορισμένους χρήστες να παρατηρούν ότι η επίμαχη φωτογραφία τραβήχτηκε στην Πανεπιστημίου, το Twitter κατακεραύνωσε τον Δημήτρη Σκουλό για τη φωτογραφία.
Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου. 2020. Η Μεγάλη Ντροπή της κοινωνίας. #the_humanity pic.twitter.com/LYBwkq319O
— Elias Fragoulis (@efragoulis) September 21, 2020
Ένας χρήστης αναρωτήθηκε εάν ο άστεγος ήταν μέσα στο concept της φωτογραφίας, ενώ άλλος περιορίστηκε να γράψει τη λέξη «ντροπή».
Δεν μας είπες ρε @skoulos μέσα στο concept της φωτογραφίας ήταν και ο άστεγος #GNTMgr pic.twitter.com/AetzpaHhVC
— ilias_merk (@ilias_merk) September 21, 2020
https://twitter.com/Ant_K_Del/status/1308106164140470285?s=20
Κάποιοι άλλοι, τέλος, σχολίασαν την εικόνα με πιο γενικευτικό τρόπο, τονίζοντας ότι αποτυπώνει τη σημερινή κοινωνία.
Η κοινωνία μας σε μια φωτογραφία#gntmgr pic.twitter.com/5DCuQpf2mU
— Gogoζεφινος® (@Giorgosstefano2) September 21, 2020
Η φωτογραφία σχολιάστηκε από το Το Πρωινό με τη Φαίη Σκορδά με την παρουσιάστρια μάλιστα να ζητάει να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον φωτογράφο, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό.
«Ντροπή για όλους μας» χαρακτηρίζει το θλιβερό αυτό περιστατικό ο Βαγγέλης Περρής στο Πρωινό και προσθέτει ότι «καλό θα ήταν όλοι μας να αποκτήσουμε λίγο τσίπα».
Οργισμένη σχολίασε τη φωτογραφία και η Έλενα Ακρίτα με μια ανάρτησή της στο Facebook, γράφοντας:
«Μόντελινγκ δίπλα στον άστεγο; Αληθεύει ότι αυτό το αίσχος είναι από φωτογράφηση του GNMT; (Έχω καλύψει το πρόσωπο του ανθρώπου)».
https://www.facebook.com/elenaakrita/posts/10158105261859177
Την ίδια στιγμή, η Κατερίνα Καινούργιου στο OPEN, αναφέρθηκε στο θέμα, λέγοντας:
«Ο Δημήτρης είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος και ευαίσθητος. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι συμβαίνει μέσα από μια φωτογραφία. Μπορεί μετά να του μίλησαν και να βοήθησαν. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να έγινε πριν ή μετά».