Δίκη Χρυσής Αυγής: 13 χρόνια φυλακή στην ηγετική ομάδα πρότεινε η εισαγγελέας – Ισόβια για Ρουπακιά

Κοντά στο ανώτατο όριο που προβλέπει ο νόμος, κινήθηκε η πρόταση της εισαγγελέως για τις ποινές που αναμενεται να επιβληθούν στους καταδικασθέντες για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Για την διευθυντική ομάδα της οργάνωσης δηλασή τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Χρήστο Παπά, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή και Αρτέμη Ματθαιόπουλο, οι οποίοι δεν έλαβαν κανένα ελαφρυντικό, η εισαγελλέας ζήτησε κάθειρξη 13 ετών.

Για τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, η εισαγγελέας πρότεινε την ισόβια κάθειρξη.

Για τους υπόλοιπους βουλευτές στους οποίους δεν αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό και καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, η εισαγγελέας πρότεινε επτά χρόνια και σε όσους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό, δηλαδή στους Στάθη Μπούκουρα, Μιχάλη Αρβανίτη, Νίκο Μίχο και Βαλάντη Αλεξόπουλο πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, πρέπει να επιβληθούν καθείρξεις οκτώ ετών στον καθένα, σε όσους κατηγορούνται για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και δεν έχουν ελαφρυντικό και έξι ετών σε εκείνους που έχουν.

Για την ομάδα των κατηγορουμένων που κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση των Αιγύπτιων αλιεργατών, εισηγήθηκε κάθειρξη εφτά ετών για όσους έχουν ελαφρυντικά και δέκα ετών για τον πυρηνάχρη Περάματος Αναστάσιο Πανταζή.

Για την υπόθεση του ΠΑΜΕ, που έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα, για τρεις κατηγορούμενους ζήτησε φυλάκιση δέκα μηνών και για έναν κατηγορούμενο έξι μηνών για κάθε πράξη.

Η συνέχεια

Μετά την εισαγγελική λειτουργό ο λόγος δίνεται στην υπεράσπιση . Με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων το δικαστήριο αφού διασκεφθεί θα ανακοινώσει την απόφαση του για το ύψος της ποινής ενός εκάστου κατηγορούμενου.

Πιθανολογείται πως η σημερινή διαδικασία θα εξαντληθεί με τις αγορεύσεις της υπεράσπισης ώστε αύριο αφού ανακοινωθούν οι ποινές το δικαστήριο να ασχοληθεί και με το κρίσιμο ζήτημα του ποιοι από τους καταδικασθέντες θα λάβουν ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Ποιοι δηλαδή θα παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της έφεσης της υπόθεσης και αν και ποιοι θα οδηγηθούν στην φυλακή.

Αν το δικαστήριο δεν χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση σε απόντα κατηγορούμενο, ο γραμματέας της έδρας θα διαβιβάσει στην Εισαγγελία Εκτελέσεως Ποινών διατακτικό με απόσπασμα της απόφασης ώστε να διαβιβαστεί στην Αστυνομία και να μεριμνήσει για την σύλληψη των καταδικασθέντων.

Πηγή:economy365.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours