Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, κατέθεσε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη -κόρη του προσφάτως αποθανόντος Μίκη Θεοδωράκη– εναντίον του Νίκου Κουρή ο οποίος ισχυρίζεται πως είναι γιος -εκτός γάμου- του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Η κ. Θεοδωράκη δηλώνει στην αίτησή της πως ο Νίκος Κουρής «αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομιαίας περιουσίας» του πατέρα της κι ότι είναι «ξένο απολύτως υφ’ οιανδήποτε άποψη σώμα προς τον πατέρα μου και οικογένειά μου» και άτομο «παντελώς άγνωστο στην οικογένειά μου».

Ο Νίκος Κουρής είναι εδώ και χρόνια ο διαχειριστής του διαδικτυακού ραδιοφώνου του Μίκη Θεοδωράκη. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είναι γιος -εκτός γάμου- του διάσημου συνθέτη που έφυγε από τη ζωή στις 2 Σεπτεμβρίου.

Το okmag.gr επικοινώνησε με τον δικηγόρο της Μαργαρίτας Θεοδωράκη κ. Αλέξανδρο Λυκουρέζο ο οποίος δήλωσε για την υπόθεση: «Κάναμε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και σήμερα εκδικάστηκε το αίτημά μας να εκδοθεί προσωρινή διαταγή πριν εκδοθούν τα ασφαλιστικά μέτρα. Σήμερα το πρωί δικάσαμε το αίτημά μας για να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία θα απαγορεύεται στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το όνομα Θεοδωράκης και να εμφανίζεται και να ισχυρίζεται ότι είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη».

Γιατί η εντολέας σας η κ. Μαργαρίτα Θεοδωράκη δεν το ζήτησε αυτό πριν φύγει από τη ζωή ο Μίκης Θεοδωράκης και κινήθηκε τώρα δικαστικά;

Γιατί ουσιαστικά ο Νίκος ο Κουρής τώρα τελευταία μετά το θάνατο του Μίκη, δραστηριοποιείται και εμφανίζεται δεξιά και αριστερά σε διάφορους φορείς και δήμους και ισχυρίζεται ότι είναι ο Νίκος Θεοδωράκης. Συνεπώς αυτό δεν μπορούσε είναι ανεκτό και ελπίζουμε αύριο να εκδοθεί η προσωρινή διαταγή που ζητήσαμε για να του απαγορευτεί το όνομα Νίκος Θεοδωράκης. Το Νίκος Κουρής του αρκεί..

Πιστεύετε ότι θα διεκδικήσει κάτι από την περιουσία ή τα πνευματικά δικαιώματα του αείμνηστου συνθέτη;

Δεν το ξέρω αλλά αν δεν είναι αναγνωρισμένος γιος είτε με δικαστική απόφαση είτε με εκούσια αναγνώριση κάτι που δεν έχει συμβεί, δεν μπορεί να διεκδικήσει τίποτα.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours