Χλιδάτες διακοπές σε πολυτελή ξενοδοχεία εντός και εκτός Ελλάδας, πανάκριβα ρούχα επώνυμων οίκων, αλλά και τη συντροφιά καλλίγραμμων γυναικών και διασημοτήτων, που απαθανατίζονται κατά καιρούς στο πλευρό του σε φωτογραφίες στα social media, φέρεται ότι απολαμβάνει χάρη στις… κατ’ επάγγελμα απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών ένας αυτοαποκαλούμενος επιχειρηματίας, σε βάρος του οποίου έχουν σχηματιστεί περισσότερες από σαράντα δικογραφίες για υπεξαιρέσεις και απάτες!

Η πιο συνηθισμένη κομπίνα, την οποία φέρεται ότι έστηνε ο «μετρ της απάτης», όπως τον αποκαλούν τα θύματά του, κάποια εκ των οποίων προσέφυγαν στις Αρχές, ήταν η είσπραξη παχυλών προκαταβολών για ανύπαρκτα αυτοκίνητα από τον πρώην ΟΔΔΥ.

Ο «Νεκτάριος», όπως είναι γνωστός, παρουσιαζόταν ως άτομο που έλυνε και έδενε στον χώρο του αυτοκινήτου και υποσχόταν να εξασφαλίσει στους υποψήφιους πελάτες του πολυτελή οχήματα σε προνομιακές τιμές! Για να προχωρήσει, ωστόσο, η «δουλειά» τούς ζητούσε να του καταβάλλουν έναντι και μόλις έπαιρνε τα χρήματα γινόταν καπνός! Μάταια οι ανυποψίαστοι πελάτες περίμεναν να παραλάβουν τα αυτοκίνητά τους, αφού ο ίδιος, όπως καταγγέλλουν, δεν απαντούσε καν στα τηλέφωνα, με αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς να αναζητήσουν πλέον το δίκιο τους στις δικαστικές αίθουσες!

Ο «επιχειρηματίας», ωστόσο, έως και σήμερα συνεχίζει να απολαμβάνει απτόητος τη… μεγάλη ζωή, ποστάροντας σωρηδόν φωτογραφίες από τον υπερπολυτελή τρόπο ζωής του του στον λογαριασμό του στο facebook. Μάλιστα, σε αυτές συχνά απεικονίζονται και αρκετοί επώνυμοι, μεταξύ των οποίων και πασίγνωστη DJ, με την οποία φέρεται ότι διατηρεί φιλικές σχέσεις, αλλά και καλλιτέχνες και άτομα από τον χώρο της μόδας.

Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το «News Break», σε βάρος του εκκρεμούν αυτή τη στιγμή 41 δικογραφίες είτε αυτεπαγγέλτως είτε έπειτα από μηνύσεις, κάποιες εκ των οποίων έχουν ήδη φτάσει στις δικαστικές αίθουσες. Στα αδικήματα που τον βαρύνουν περιλαμβάνονται πλαστογραφίες κατ’ εξακολούθηση, ληστρική εκβίαση, απάτες ιδιαιτέρως μεγάλης ζημίας, οπλοφορία, παράνομη βία, κλοπές, αλλά και φορολογικά αδικήματα που σχετίζονται με τη μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών εισφορών και φοροδιαφυγή.

Μακρύς κατάλογος θυμάτων

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων του βρίσκονται, μεταξύ άλλων, μια μεγάλη επιχείρηση αυτοκινήτων, από την οποία φέρεται ότι απέσπασε ποσό που αγγίζει τα 100.000 ευρώ, ένας πρώην υποψήφιος δήμαρχος των βορείων προαστίων και η πρώην σύντροφός του, με την οποία μάλιστα έχει αποκτήσει δύο παιδιά!

Στα θύματά του περιλαμβάνονται ακόμη και επιχειρηματίες ενδυμάτων από την περιοχή της Ελευσίνας, από τους οποίους ο «Νεκτάριος» φέρεται ότι απέσπασε πάνω από 35.000 ευρώ για να τους φέρει δύο Mercedes-Benz ML diesel από τον ΟΔΔΥ!
Οι κομπίνες του επιτηδείου, ωστόσο, δεν περιορίζονται στα αυτοκίνητα, καθώς ο ιδιαίτερα εφευρετικός απατεώνας χρησιμοποιεί ποικίλες μεθόδους για να διασφαλίζει τα… εισοδήματά του και να συντηρεί τα ακριβά γούστα του!

Για να… ψαρέψει τα ανυποψίαστα θύματά του εφαρμόζει τη μέθοδο «από στόμα σε στόμα», εκμεταλλευόμενος συχνά τις γνωριμίες του με επώνυμα πρόσωπα, ενώ μέσω των social media εμφανίζεται ως εισοδηματίας από ενοίκια ιδιόκτητων ακινήτων και ξενοδοχείων! Η εικόνα, ωστόσο, που παρουσιάζει φαίνεται ότι απέχει κατά πολύ από την πραγματικότητα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, την τελευταία διετία έχει αλλάξει τέσσερις κατοικίες, αφήνοντας φέσια στους ιδιοκτήτες!

Πηγή:newsbreak.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours