Τους ισχυρισμούς ενώπιον των δικαστικών λειτουργών του συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας, Βασίλης Παπαθεοδώρου, μέσω του απολογητικού του υπομνήματος, αποκαλύπτει το dikastikoreportaz.

Ξεκινώντας ο κ. Παπαθεοδώρου έκανε αναφορά στο ότι “Δεν έχω απασχολήσει ποτέ τις Αστυνομικές και Δικαστικές Αρχές της Χώρας. Έχω λευκό ποινικό μητρώο. Εκ προοιμίου θέλω να δηλώσω με κάθε ειλικρίνεια και ευπρέπεια ότι ΔΕΝ είμαι και ΔΕΝ έχω υπάρξει ποτέ στη ζωή μου παιδόφιλος. Δεν αισθανόμουν καμία ικανοποίηση ή ευχαρίστηση από το κατασχεθέν υλικό. Απεναντίας, αισθανόμουν απέχθεια, αηδία, αποτροπιασμό και βαθύτατη λύπη.”

Στη συνέχεια κάνει αναφορά στο ιστορικό της προσωπικής του ζωής από σπουδές μέχρι το που έχει εργαστεί για να φθάσει στο συγγραφικό του έργο το οποίο ξεκίνησε από το 1995 για να φθάσει στην πρώτη βράβευση του τις 11 Δεκεμβρίου 1996 το χειρόγραφό μου με τίτλο « Σχολική Παράσταση» πήρε Έπαινο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά. Ως συγγραφέας έχω γράψει και δημοσιεύσει συνολικά 36 βιβλία, λίστα των οποίων Σας προσκομίζεται. Έξι από τα νεανικά και εφηβικά μυθιστορήματά μου και συγκεκριμένα: «Το μήνυμα», «Οι εννέα Καίσαρες», «Χνότα στο τζάμι», «Στη Διαπασών», «Το μεγάλο ταξίδι της κινέζικης πάπιας» και «Ιπτάμενες σελίδες» διδάσκονται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, σε μετεκπαιδευόμενους δασκάλους και τέσσερα από αυτά, ήτοι «Το μεγάλο ταξίδι της κινέζικης πάπιας», «Μία αστεία επιδημία», «Η λευκή απεργία των ροζ φλαμίνγκο» και «Ιπτάμενες σελίδες» έχουν μεταφραστεί στην τούρκικη γλώσσα από τις εκδόσεις Kelime Yayinlari.

Στην συνέχεια του απολογητικού του υπομνήματος αναφέρει αναλυτικά το γιατί βρέθηκε το κατασχεθέν υλικό στην κατοικία του, ισχυριζόμενος ότι το υλικό που βρέθηκε και κατασχέθηκε στο σκληρό δίσκο (υλικό που δεν έχει απομονωθεί-έχει ιδωθεί αποσπασματικά και όχι στο σύνολό του) αποτελεί πρώτη ύλη για βιβλίο μου με θεματική το Internet, τους κινδύνους που ελλοχεύει υπό το πρίσμα της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης των ανηλίκων. Στο βιβλίο που θα έγραφα θα είχα ως κεντρικό άξονα την επικινδυνότητα του διαδικτύου για την κακοποίηση και την σεξουαλική εκμετάλλευση ενός νεαρού εφήβου.
Το κατασχεθέν υλικό – το οποίο επαναλαμβάνω μόνο απέχθεια μου προκαλούσε- θα με βοηθούσε να κατανοήσω και να συγγράψω τρία βασικά μυθοπλαστικά στοιχεία:
-το μοτίβο συμπεριφοράς των νεαρών εφήβων
-το πώς γίνεται η «πρόσκληση» προκειμένου οι νεαροί έφηβοι να ξεγελαστούν και στη συνέχεια να πέσουν θύματα εκμετάλλευσης
-ποιες οι αντιδράσεις των παιδιών, ήτοι αν αυτά προσποιούνταν ότι είναι χαρούμενα, ευχαριστημένα, δυστυχισμένα, αν αντιλαμβάνονται τις πράξεις τους, αν φαίνεται η καταπίεση, το άδειο βλέμμα τους κλπ.

Στη συνέχεια αναφέρει ότι “τονίζω και δηλώνω με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ έχω προβεί σε διαμοιρασμό, αποστολή, διακίνηση αυτών των αρχείων!!! Ο λόγος ύπαρξής τους οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην δημιουργία ερεθισμάτων για την συγγραφή βιβλίου σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου:
– πώς μπορεί ένας νεαρό παιδί να ξεγελαστεί και να πέσει θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης,
– κατά πόσο μπορεί να κατανοήσει την πραγματική διάσταση της κατάστασης,
-αν έχει το γνώθι σαυτόν
-τα συναισθήματα που βιώνει
– και ποιος είναι ο ρόλος των γονέων σε όλο αυτό.
Άλλωστε, υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα με παιδιά που έχουν χάσει τη ζωή τους από το διαδίκτυο/έχουν κακοποιηθεί/έχουν πέσει θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης –ειδικά στις νεαρές ηλικίες-. Σε καμία περίπτωση δεν θα προέβαινα σε καταγραφή και περιγραφή σεξουαλικών πράξεων στο βιβλίο μου παρά μόνο φιλοδοξούσα να προειδοποιώ για τους κινδύνους από το ίντερνετ.

Καταλήγοντας ο συγγραφέας ζητά να αφεθεί ελεύθερος “Επειδή πάντοτε τα θέματα των βιβλίων μου αφορούν τα ευαίσθητα προβλήματα της κοινωνίας που προσεγγίζω με ρεαλισμό επιδιώκοντας να στηλιτεύσω κάθε μορφή βίας, ρατσισμού, ξενοφοβίας, κακοποίησης, περιθωριοποίησης, ταξικού διαχωρισμού, bulling-σχολικού εκφοβισμού.
Επειδή τα βιβλία μου εκπέμπουν μόνο θετικό πρόσημο για τους αναγνώστες, γεγονός που αποδεικνύεται από τις πολλαπλές βραβεύσεις τους και την αναγνωσιμότητά τους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Επειδή δεν προκύπτει εκ μέρους μου καμία πράξη περαιτέρω διαθέσεως ή διακινήσεως του εν λόγω υλικού.
Επειδή η λήψη των εν λόγω αρχείων έγινε μαζικά σε ακολουθία της λέξης αναζήτησης χωρίς καν να έχω τη δυνατότητα να κάνω προεπισκόπηση αυτών ή να επιλέξω αν πραγματικά θα με ενδιέφερε αποσπασματικά να τα δω.
Επειδή δεν βρίσκω σε καμία περίπτωση ευχαρίστηση ή ικανοποίηση από τη θέαση αυτών.
Επειδή με κάθε ειλικρίνεια Σας δηλώνω ότι μου προκαλούν απέχθεια και αποτροπιασμό.”

Τέλος υπενθυμίζουμε ότι ο συγγραφέας έχει προφυλακιστεί στις φυλακές Τριπόλεως μετά την απόφαση ανακριτού και εισαγγελέα.

Πηγή:dikastikoreportaz.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author