Βαξεβάνης: Διαγνώσθηκε με κορονοϊό και μιλάει για «νούμερα που μαγειρεύονται» – Τα ερωτήματα του Υπ. Υγείας

Ερωτήματα προς τον Κ. Βαξεβάνη απευθύνει το Υπουργείο Υγείας, με επίσημη ανακοίνωσή του, μία μέρα μετά τη δημοσιοποίηση από πλευράς του δημοσιογράφου της δικής του περιπέτειας με τον κορονοϊό.

Στην αποκάλυψη πως πριν δύο εβδομάδες έπασχε από κορονοϊό προχώρησε ο Κώστας Βαξεβάνης μέσω ανάρτησης του στα social media το Σάββατο.

Ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Documento γράφει για την αγωνία που πέρασε ως ασθενής Covid-19 αλλά προχωρά και σε καταγγελίες σχετικά με την υποστήριξη της πολιτείας στους ασθενείς, ενώ δε λείπουν και οι αναφορές για «νούμερα που μαγειρεύονται» από τον ΕΟΔΥ.

Η ανάρτηση, η οποία τιτλοφορείται «Ο δικός μου κορονοϊός» καταλήγει με περισσότερες επικρίσεις προς την κυβέρνηση: «Το έγκλημα αυτής της κυβέρνησης, δεν μετριέται μόνο με τους θανάτους. Μετριέται και με την καταδίκη να οδεύουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι χωρίς ουσιαστικές οδηγίες και βοήθεια, πολλές φορές με μοιραία κατάληξη τον θάνατο. Ανθρωποι που είναι αβοήθητοι στο σπίτι να μετράνε με ένα θερμόμετρο τον πυρετό και με το μυαλό τους στις κακές σκέψεις».

Αναλυτικά:

Τα παραπάνω σχολιάζει σήμερα το Υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του, στην οποία σημειώνει ότι «Ο εκδότης του Documento κ. Κώστας Βαξεβάνης γνωστοποίησε χθες, μέσω κοινωνικών δικτύων, ότι είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό, ενώ η υπόθεση καλύπτει και το editorial της εφημερίδας του».

Ακολούθως, στην ίδια ανακοίνωση, παρατίθενται στοιχεία γύρω από την ημερομηνία (!) διεξαγωγής του θετικού για τον κ. Βαξεβάνη τεστ, όπως και για δείγματα άλλων ατόμων που υποβλήθηκαν σε έλεγχο στο ίδιο εργαστήριο: «Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ο κ. Βαξεβάνης έκανε rapid test σε ιδιωτικό εργαστήριο στις 27 Νοεμβρίου. Η καταγραφή στο Εθνικό Μητρώο Covid έγινε μόλις χθες, Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, κοινώς με καθυστέρηση 9 ημερών, με ευθύνη του εργαστηρίου.

Αυτό που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, είναι ότι το συγκεκριμένο εργαστήριο καταχώρησε στο Εθνικό Μητρώο από τις 27 Νοεμβρίου έως χθες – εντός 24 ωρών, ως οφείλει – άλλα επτά θετικά κρούσματα.

Συγκεκριμένα: Στις 30/11 ένα θετικό με ID 111257 και ημερομηνία δειγματοληψίας 30/11/2020, στις 01/12 τρία θετικά με ID 111964, 112046, 113320 και ημερομηνία δειγματοληψίας 30/11/2020, στις 02/12 ένα θετικό με ID 114967 και ημερομηνία δειγματοληψίας 01/12/2020 και στις 04/12/2020 δύο θετικά με ID 121939 και 121970 και ημερομηνία δειγματοληψίας 03/12/2020. Επομένως, το εργαστήριο κατέγραφε στο παρελθόν τα κρούσματα με συνέπεια».

Από τα παραπάνω, το Υπ. Υγείας επισημαίνει πως «δημιουργούνται τα εξής πολύ σοβαρά ερωτήματα:

  • Πρώτον, πώς καταχωρήθηκαν τα υπόλοιπα τεστ πλην αυτό του κ. Βαξεβάνη, ο οποίος καταγγέλλει και ξιφουλκεί για λάθη και παραλείψεις στην ιχνηλάτηση;
  • Δεύτερον, γιατί σπεύδει να το καταχωρήσει στις 6 το απόγευμα χθες, ταυτόχρονα με τις δημόσιες καταγγελίες του δημοσιογράφου;
  • Και τρίτον και πιο σημαντικό: ο κ. Βαξεβάνης, γνωρίζοντας ότι είναι θετικός στον κορονοϊό, τήρησε τα προβλεπόμενα από την καραντίνα και φρόντισε να μην εκτεθούν στον κίνδυνο άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί του;».

«Προφανώς, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας ερευνά την περίεργη αυτή υπόθεση», διευκρινίζεται, αν και δεν είναι σαφές γιατί η υπόθεση, αφορούσα, ως φαίνεται, προσωπικά στοιχεία ασθενών, μεταξύ άλλων, δεν παραπέμπεται άνευ λοιπού σχολιασμού στις αρμόδιες για την όποια έρευνα αρχές.

Προστίθεται, επίσης, πως «το εργαστήριο θα υποστεί τις νόμιμες συνέπειες για την απόκρυψη του αποτελέσματος επί σειρά ημερών», ενώ, τέλος, σχολιάζεται αρνητικά η «προσπάθεια δημιουργίας ψευδών “αποκαλύψεων”» από τον δημοσιογράφο, η οποία, κατά την ανακοίνωση του υπουργείου, «αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο: χρησιμοποίησε ακόμα και την ασθένειά του. Αλλά αυτό δεν μας εκπλήσσει».

About Post Author

+ There are no comments

Add yours