Απεργούν την Πέμπτη λεωφορεία και τρόλεϊ – Στάση εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ

Τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό 

Απεργιακός κλοιός της Πέμπτη στην Αθήνα με τους εργαζόμενους σε λεωφορεία και τρόλεϊ να προχωρούν σε 24ωρες κινητοποιήσεις. Στάση εργασίας και στο μετρό.

Στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης 15 Οκτωβρίου συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ αλλά και οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών.

Ακινητοποιημένα θα είναι και τα μέσα σταθερής τροχιάς – μετρό, ηλεκτρικός και τραμ- την ερχόμενη Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) προχωρούν σε τρίωρη σταση εργασίας διεκδικώντας :

-Να αγοραστούν ανταλλακτικά, υλικά και αναλώσιμα προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, με πυκνότερα δρομολόγια στο άμεσο μέλλον, που θα αποτρέπουν τον συνωστισμό στις αποβάθρες.

-Να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση των προσλήψεων, που έχουν εξαγγελθεί, και να γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την κάλυψη του συνόλου των υπαρχόντων κενών αποκλειστικά με μόνιμο και τακτικό προσωπικό.

-Να γίνονται, με μέριμνα της εταιρείας, τεστ για τον COVID-19 σε όλους τους εργαζόμενους, όπου και όταν υπάρχει ανάγκη.

Δηλώνουν επίσης, ότι είναι αντίθετοι στο «κομμάτιασμα και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας συγκοινωνίας» και ότι αγωνίζονται για φθηνά, γρήγορα, αξιόπιστα και ασφαλή Δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ωστόσο, μέσα στο Σαββατοκύριακο το πρωτοβάθμιο Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, το Σωματείο Τεχνικών ΟΑΣΑ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ σε δική τους ανακοίνωση επισημαίνουν ότι η απόφαση για την απεργία της Πέμπτης ελήφθη από την ΟΣΜΕ ερήμην τους.

Τονίζουν δε, ότι «το υπαρκτό ζήτημα της κατάστασης στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες δεν το αντιμετωπίζουμε με κομματικές εξαρτήσεις και παραταξιακές σκοπιμότητες», γνωστοποιούν σε επιβάτες και εργαζομένους ότι «καμία απεργιακή κινητοποίηση δεν υφίσταται για τις 15 Οκτωβρίου 2020».

Η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών ζητά:

– Άμεση απόσυρση των ιδιωτών ΚΤΕΛ από τη δημόσια αστική συγκοινωνία της Αθήνας.

– Επαναφορά στο σύστημα συγκοινωνιών της ΟΣΥ και του ΟΑΣΑ όλων των δρομολογίων που έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ.

– Επαναφορά σε ισχύ του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού των ΚΤΕΛ.

Πηγή: www.lifo.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours