Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη και υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως

Σε ισόβια καταδικάστηκε τελικά ο Βαγγέλης Στεφανάκης για την δολοφονία της Φαίης Μπλάχα την άνοιξη του 2013 στη Νέα Μάκρη. Στον κατηγορούμενο είχε δοθεί ελαφρυντικό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, αλλά όπως είχε αποκαλύψει το Εθνος της Κυριακής, η εισαγγελέας Ευσταθία Σπυροπούλου είχε ασκήσει αναίρεση κατά της απόφασης που του χορηγούσε ελαφρυντικό και έσπαγε τα ισόβια.

Η αναίρεση έγινε δεκτή και σήμερα το πρωί η υπόθεση συζητήθηκε ξανά μόνο ως προς το σκέλος του ελαφρυντικού, με το δικαστήριο ομόφωνα να απορρίπτει την παροχή ελαφρυντικού και τον κατηγορούμενο να καταδικάζεται τελικά σε ισόβια. Μάλιστα, επειδή έχει εκτίσει ήδη 7,5 χρόνια, με την προηγούμενη ποινή που του είχε επιβληθεί, επρόκειτο σε λίγο καιρό να βγει από την φυλακή. Ωστόσο, μετά το σημερινό αποτέλεσμα της δίκης φαίνεται πως θα «καθυστερήσει» αρκετά χρόνια μέχρι να δει την έξοδο από την φυλακή.

«Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια της Φαίης δεν το έκανα εσκεμμένα. Ντρέπομαι, φοβήθηκα με έπιασε πανικός. Οταν συνέβη το περιστατικό πήγα σε ένα φίλο μου και του είπα σε παρακαλώ βοηθά με τσακωθήκαμε. Την πήγαμε στο νοσοκομείο στον Ερυθρό Σταύρο. Εγώ δεν μπορούσα να οδηγήσω, έτρεμα. Όλα ξεκίνησαν από ένα καυγά λόγω τρίτου προσώπου .Εκανα λάθος που επέτρεψα την εμπλοκή τρίτου προσώπου. Εγώ έχω μετανιώσει από τη πρώτη στιγμή που σήκωσα το χέρι μου. Δεν φαντάστηκα τι θα συμβεί και εγώ ήμουν 25 χρόνων μου σήκωσε χέρι και θόλωσα ντρέπομαι ειλικρινά» είπε ο κατηγορούμενος στο δικαστήριο.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και ο πατέρας του κατηγορουμένου, λέγοντας στους δικαστές: «Το μεγάλωσα το παιδί μου να βοηθάει τον συνάνθρωπο αν ήθελε να κάνει κακό θα την είχε πετάξει δεν το έκανε και μου τον βγάζετε εγκληματία; Δεν το ήθελε το παιδί μου. Έλεος, έλεος πια!».

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη και υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως, που ζήτησε να μην αναγνωριστεί το ελαφρυντικό επειδή κατά την κρίση της τα πραγματικά περιστατικά δεν αποδεικνύουν ότι ο Στεφανάκης είχε ειλικρινή μεταμέλεια αφενός επειδή αφού χτύπησε πολύ την 23χρονη και εκείνη ήταν αναίσθητη, δεν την πήγε κατευθείαν στο νοσοκομείο με το αυτοκίνητό του, αλλά πήγε πρώτα στο σπίτι ενός φίλου του και επειδή κρυβόταν επί ένα μήνα μέχρι να παραδοθεί στις αρχές.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Βαγγέλη ΣτεφανάκηΜιχάλης Δημητρακόπουλοςεπιτέθηκε κατά της εισαγγελέως κατηγορώντας την ότι δεν έχει διαβάσει τη δικογραφία.

Δημητρακόπουλος: Η κυρία εισαγγελέας δεν έχει διαβάσει τη δικογραφία

Πρόεδρος: Σας παρακαλώ πολύ, δεν μπορείτε να λέτε τέτοια πράγματα

Εισαγγελέας: Έχει πει και χειρότερα, κυρία πρόεδρε

Δημητρακόπουλος: Και η Τουλουπακη και ο Ρασπούτιν τα ίδια έλεγαν, ότι έχω πει και χειρότερα

Εισαγγελέας: Δεν ντρέπεστε λίγο;

Δημητρακόπουλος: Εγώ δεν έχω φοβηθεί ούτε την Τουλουπάκη ούτε τον Ρασπούτιν την εποχή που ήταν παντοδύναμοι… Όχι τώρα που είναι για φυλακή…

Πηγή:ethnos.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours