Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Ξεκίνησε η πορεία στο κέντρο της Αθήνας

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Σε εξέλιξη βρίσκεται πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου στο κέντρο της Αθήνας. Πλήθος διαδηλωτών έχουν ξεκινήσει από τα Προπύλαια και κατευθύνονται προς το Σύνταγμα.

Κλειστή είναι η Πανεπιστημίου. Επίσης κλειστός παραμένει και ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» και «Σύνταγμα». Στις 16:00 ξεκίνησαν οι προσυγκεντρώσεις στο σημείο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου και γύρω από την πλατεία Εξαρχείων.

Φρούριο η Αθήνα – Δρακόντεια μέτρα της ΕΛΑΣ

Σε φρούριο μετατρέπεται σήμερα η Αθήνα με πάνω από 4.000 αστυνομικούς διαφόρων υπηρεσιών να αναπτύσσονται στο κέντρο λόγω των συγκεντρώσεων-πορειών, που έχουν εξαγγελθεί για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα δίνουν τα drones και το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, ενώ σε επιφυλακή θα είναι και τα υδροφόρα οχήματα, για στοχευμένες ρίψεις νερού όπου κι εάν χρειαστεί. Τα μέτρα θα κινηθούν στο ίδιο πνεύμα με αυτά για το Πολυτεχνείο, τα οποία χαρακτηρίζονται επιτυχημένα.

Η τροχαία θα προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες, ενώ θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας σε Αθήνας και Θεσσαλονίκη. Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Ο σταθμός της Γραμμής 2 του Μετρό «Πανεπιστήμιο» έχει ήδη κλείσει από τις 9:00 το πρωί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Πορείες στην Αθήνα

Υπενθυμίζεται ότι όπως κάθε χρόνο, οι εκδηλώσεις που έχουν εξαγγελθεί είναι οι συγκεντρώσεις στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου στις 12.00 το μεσημέρι των μαθητών και διαφόρων συλλογικοτήτων στις 18.00 το απόγευμα, ενώ θα ακολουθήσουν πορείες στη Βουλή.

Πηγή:ertnews.gr

 

About Post Author