«Έφυγε» αιφνιδίως το απόγευμα του Σαββάτου από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 49 ετών, ο δημοσιογράφος Απόστολος Ρουμπάνης.

Ο Απόστολος Ρουμπάνης απέκτησε βαθιά γνώση της διαδικτυακής δημοσιογραφίας, καθώς εντάχθηκε από πολύ νωρίς, το 2000, στον βασικό πυρήνα των δημοσιογράφων που στελέχωσαν το IN.GR, το πρωτοποριακό την εποχή εκείνη εγχείρημα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, στον οποίο εργάστηκε μέχρι την οικονομική κατάρρευσή του το 2017.

Προηγουμένως, από το 1996 μέχρι το 2000, είχε εργαστεί στη «Φωνή της Ελλάδος» και στις ισπανόφωνες εκπομπές της ΕΡΑ, ενώ στον ΔΟΛ συνεργάστηκε και με τον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM 99,5».

Το 2018 εντάχθηκε στον όμιλο των «Παραπολιτικών», όπου εργάστηκε επί δύο χρόνια στον ενημερωτικό δικτυακό τόπο parapolitika.gr και την έντυπη έκδοση της εφημερίδας, καλύπτοντας κυρίως το διεθνές ρεπορτάζ με ειδησεογραφικά κείμενα και αρθρογραφία. Ήταν επίσης βασικός σχολιαστής των διεθνών εξελίξεων στο καθημερινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του ραδιοφωνικού σταθμού «Παραπολιτικά 90,1 FM».

Απόστολος Ρουμπάνης

Επί σειρά ετών, από το 2007 μέχρι το 2014, δημοσίευε σχόλια, απόψεις και ταξιδιωτικές εμπειρίες στο προσωπικό του blog aposargentino.blogspot.com.

Τους τελευταίους μήνες συνεργαζόταν με τα περιοδικά κλαδικού περιεχομένου της T-Press Publications / Exhibitions.

Ο Απόστολος Ρουμπάνης σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (ΜΑ) από το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου, με αντικείμενο τις Διεθνείς Σχέσεις και τη Λατινική Αμερική.

Ανήσυχο πνεύμα, με αναλυτική σκέψη και πολυταξιδεμένος, ο Απόστολος Ρουμπάνης διακρίθηκε ως δημοσιογράφος για την ευρύτητα των γνώσεων του στις διεθνείς εξελίξεις με έμφαση στον ισπανόφωνο κόσμο. Όσοι συνεργάστηκαν μαζί του γνώριζαν την ιδιαίτερη αγάπη του για την Αργεντινή, την οποία θεωρούσε δεύτερη πατρίδα του και την οποία ανυπομονούσε να επισκεφθεί.

Ο Απόστολος Ρουμπάνης μιλούσε άπταιστα Ισπανικά, Αγγλικά και Γαλλικά.

Ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ).

Πηγή:cnn.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours