Άρση περιοριστικών μέτρων: Αναλυτικά όλες οι ημερομηνίες του χρονοδιαγράμματος που θα προταθεί στον πρωθυπουργό

Η εισήγηση που θα λάβει ο πρωθυπουργός για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων. Πότε ανοίγουν κομμωτήρια, χώροι άθλησης, σχολεία, καταστήματα, χώροι εστίασης, ξενοδοχεία. Πότε θα απελευθερωθούν πλήρως οι μετακινήσεις.

Το σχέδιο για την άρση περιορισμού των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας, που θα δοθεί στον πρωθυπουργό, δημοσιεύει αποκλειστικά η huffingtonpost.gr.

Πρόκειται για την εισήγηση των ειδικών προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση. Η τελική έγκριση αναμένεται να δοθεί από τον πρωθυπουργό, αφού προηγηθεί η οριστικοποίηση κρίσιμων ”λεπτομερειών” μέσα στα αμέσως επόμενα 24ωρα και ενόψει του διαγγέλματος της Δευτέρας (27/04).

Πρόκειται για μια πολύπλοκη και αργόσυρτη διαδικασία, με πολλούς σταθμούς, πολλές λεπτομέρειες προς διευκρίνιση και κυρίως αιρεσιμότητα, καθώς η κυβέρνηση θα προχωρά κλιμακωτά και αφού οι ειδικοί μελετούν το αποτέλεσμα κάθε κίνησης αποκλιμάκωσης.

Ο σχεδιασμός βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και δεν έχει «κλειδώσει» οριστικά, ενώ εκτός του Ημερολογίου προκύπτουν σημαντικές πληροφορίες, σε σχέση με την επιστροφή στην κανονικότητα.

Το σχέδιο δύο μηνών για την άρση των απαγορεύσεων

27 Απριλίου

Δημόσιες υπηρεσίες: Υποθηκοφυλακεία, Ειρηνοδικεία και Πρωτοδικεία

4 Μαϊου

Γενικός πληθυσμός: Θα απελευθερωθούν πλήρως οι μετακινήσεις σε όλη την επικράτεια (με εξαίρεση τα νησιά). Οι δημόσιες συναθροίσεις θα περιορίζονται στα 10 άτομα.

Επιχειρήσεις: Επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου (εκτός πολυκαταστημάτων και μεγάλων μεμονωμένων καταστημάτων – αναμένεται να προσδιοριστεί το μέγεθος με βάση τετραγωνικά μέτρα) οι οποίες θα λειτουργούν με τους κανόνες που εφαρμόζονται σήμερα στα καταστήματα που παραμένουν σε λειτουργία (π.χ. 15 τ.μ. ανά επισκέπτη).

Επιχειρήσεις προσωπικής υγιεινής και κομμωτήρια, με λειτουργία αποκλειστικά με ραντεβού και με υποχρεωτική εφαρμογή των κανόνων που εφαρμόζονται σήμερα στα καταστήματα που παραμένουν σε λειτουργία (π.χ. διευρυμένο ωράριο).

11 Μαΐου

Εκπαίδευση:  Γ′ Λυκείου

1 Ιουνίου

Δημόσιες υπηρεσίες: Εφετείο, Άρειος Πάγος

Επιχειρήσεις: Πολυκαταστήματα και μεγάλα μεμονωμένα καταστήματα (αναμένεται να προσδιοριστεί το μέγεθος με βάση τετραγωνικά μέτρα), τα οποία θα λειτουργούν με τους κανόνες που εφαρμόζονται σήμερα στα καταστήματα που παραμένουν σε λειτουργία (π.χ. 15 τ.μ. ανά επισκέπτη, διευρυμένο ωράριο).

Αθλητικές εγκαταστάσεις, μόνο για ατομική άθληση σε ανοικτό χώρο με τους περιορισμούς που εφαρμόζονται ήδη στις μετακινήσεις του πληθυσμού (π.χ. μέχρι 2 άτομα με απόσταση 1,5 μέτρο μεταξύ τους).

Μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι.

Εκπαίδευση: Υπόλοιπες τάξεις Λυκείου και Γυμνάσιο

15 Ιουνίου

Δημόσιες υπηρεσίες: Υπόλοιπες Δημόσιες υπηρεσίες

Επιχειρήσεις: Πάρκα αναψυχής, θεματικά πάρκα, παιδότοποι κλπ.

Αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι δεξιώσεων, χώροι εκδηλώσεων και φεστιβάλ.

Καταλύματα διακοπών μικρού μεγέθους, ενοικιαζόμενα δωμάτια και χώροι κατασκήνωσης.

Επιχειρήσεις εστίασης, με την προϋπόθεση ότι τα τραπεζοκαθίσματα είναι τοποθετημένα μόνο σε ανοικτό χώρο, απέχουν μεταξύ τους 1,5 μέτρο και κάθε τραπέζι έχει έως 6 άτομα (αναμένεται να εξειδικευθεί η ρύθμιση περαιτέρω).

Εκπαίδευση: Πρωτοβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση (με επέκταση της εκπαιδευτικής χρονιάς κατά 3 εβδομάδες δεδομένου της αργοπορίας στο άνοιγμα τους)

29 Ιουνίου

Γενικός πληθυσμός: Θα απελευθερωθούν πλήρως οι μετακινήσεις σε όλη την επικράτεια. Οι δημόσιες συναθροίσεις θα περιορίζονται στα 10 άτομα.

Επιχειρήσεις: Επιχειρήσεις διασκέδασης και ψυχαγωγίας (μπαρ, κινηματογράφοι, νυχτερινά κέντρα) τα οποία θα λειτουργούν με ειδικούς κανόνες που θα αφορούν την απόσταση τραπεζιών και τον μέγιστο αριθμό επισκεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο.

Ξενοδοχειακές μονάδες με εφαρμογή ορίου πληρότητας (θα οριστεί συγκεκριμένο ποσοστό) για ένα χρονικό διάστημα που θα οριστεί.

Επιχειρήσεις εστίασης, με την προϋπόθεση ότι τα τραπεζοκαθίσματα είναι τοποθετημένα σε απόσταση μεταξύ τους (έως 1,5 μέτρο για τον ανοικτό χώρο και έως 2 μέτρα για τον κλειστό χώρο) και κάθε τραπέζι έχει συγκεκριμένο αριθμό ατόμων (που θα προσδιοριστεί στη συνέχεια).

Πηγή: huffingtonpost.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours