Άγριος ξυλοδαρμός καθαρίστριας ΕΠΑΛ από γονέα μαθητή – Την έστειλε στο νοσοκομείο

Το Εργατικό Κέντρο Χανίων προχώρησε στη καταγγελία ότι γονέας μαθητή ξυλοκόπησε καθαρίστρια του ΕΠΑΛ Βενιζέλου. προσθέτοντας μάλιστα ότι η γυναίκα μεταφέρθηκε στο γενικό νοσοκομείο. Σημειώνεται ότι η καθαρίστρια εργάζεται με 9μηνη σύμβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, ο ξυλοδαρμός σημειώθηκε όταν γονείς πήγαν στο σχολείο προκειμένου να παραπονεθούν για τη χαμηλή βαθμολογία του παιδιού τους. Η συζήτηση εξελίχθηκε σε έντονο διαπληκτισμό στον προθάλαμο του σχολείου, παρουσία μαθητών και κατέληξε σε επίθεση κατά της καθαρίστριας πού εκείνη την στιγμή ήταν παρούσα. Στη συνέχεια κλήθηκαν οι αρχές, προκειμένου να καταγράψουν το συμβάν.

Το εργατικό κέντρο Χανίων εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του «καταδικάζει απερίφραστα την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε από γονείς μαθητή, καθαρίστρια του ΕΠΑΛ» ξεκαθαρίζοντας ότι «τέτοια περιστατικά βίας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συμβαίνουν μέσα στα σχολεία και μάλιστα όταν αυτά αφορούν εκπαιδευτικό προσωπικό και ιδιαίτερα βοηθητικό προσωπικό όπως είναι η συνάδελφος καθαρίστρια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εργατικό κέντρο με ανακοίνωσή του επαναλαμβάνει τα αιτήματά του για «προσλήψεις μόνιμου επιστημονικού προσωπικού (κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων) και βοηθητικού προσωπικού, τα οποία θα αποτρέψουν την εκδήλωση παρόμοιων συμπεριφορών στο μέλλον. Το οφείλουμε στα παιδιά μας. Το οφείλουμε στο μέλλον της χώρας μας».

Παράλληλα ανακοίνωση εξέδωσε και το Σωματείο Καθαριστριών Σχολικών και Ιδιωτικών Κτιρίων Ν. Χανίων. Σύμφωνα με το zarpanews.gr το σωματείο καταδικάζοντας την απρόκλητη επίθεση υπογραμμίζοντας:

«Καταδικάζουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές (χειροδικία) πόσο μάλλον όταν αυτές συμβαίνουν από γονείς μαθητών σε συναδέλφισσες καθαρίστριες που παλεύουν για ένα μεροκάματο προσπαθώντας να κρατήσουν καθαρές τις σχολικές μονάδες που φοιτούν τα ίδια τους τα παιδιά».

About Post Author