Πάτρα: Η προτροπή εξειδικευμένου γενετιστή και ο νέος γονιδιακός έλεγχος

Η Ρούλα Πισπιρίγκου επιμένει στον ισχυρισμό πως η αιτία θανάτου των τριών παιδιών της «κρύβεται» σε κάποιο γονιδιακό πρόβλημα

Το αρνητικό αποτέλεσμα του πλήρους γονιδιακού έλεγχου – σε τουλάχιστον 900 γονίδια- που ολοκληρώθηκε στις 30 Μαρτίου, προέκυψε κατόπιν ενδελεχούς ανάλυσης αίματος της νεκρής Ίριδας (που απέστειλε στο εργαστήριο η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα) της Τζωρτζίνας, ενώ το παιδί βρισκόταν εν ζωή, και των γονέων τους, Μάνου Δασκαλάκη και Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η 33χρονη κατηγορούμενη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», είχε δώσει εντολή για τη διενέργεια ακόμη μίας λεπτομερούς εξέτασης, κατόπιν προτροπής εξειδικευμένου γενετιστή.

Σε επικοινωνία που είχαν, πριν από την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της και της προφυλάκισής της, ενημερώθηκε για άλλο ένα γενετικό τεστ, το οποίο μπορεί να «δείξει» εάν υπάρχει πρόβλημα κατά τη στιγμή της σύλληψης.

«Να το κάνουμε» ήταν η αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ωστόσο, όταν πληροφορήθηκε το κόστος της εξέτασης – που ανέρχεται σε περίπου 700 ευρώ –, είχε δεύτερες σκέψεις, λόγω οικονομικής στενότητας.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», έδωσε τη συγκατάθεσή της για να προχωρήσει η διαδικασία, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί παραμένει σε ποιο στάδιο βρίσκεται.

Πηγή:politic.gr

About Post Author