Η κυβέρνηση αποφάσισε το «τέλος» του κορονοϊού, οι αντιδράσεις και οι επιφυλάξεις

«Τέλος» τα μέτρα κατά του κορονοϊού στις κόκκινες περιοχές. Το τεράστιο λάθος στο μήνυμα που περνάει η κυβέρνηση και οι φόβοι για νέα επιδημιολογική έξαρση.

Νέο μοντέλο αντιμετώπισης του κορονοϊού από την κυβέρνηση με τη νέα ηγεσία του υπουργείου να ανακοινώνει στους 33 της Επιτροπής τις αποφάσεις της και στη συνέχεια Πλεύρης – Γκάγκα να αναγγέλλουν το «τέλος» του κορονοϊού με την ταυτόχρονη κατάργηση όλων των μέτρων.

Αυτό που έγινε σήμερα είναι πρωτόγνωρο με την κυβέρνηση να διαχειρίζεται τους πάντες ως ένα απλό ακροατήριο, να ακούει τις επιφυλάξεις για το τι σημαίνει η πλήρης άρση των μέτρων σε περιοχές με πραγματικό πρόβλημα, αλλά να προχωρά όπως – όπως στις ανακοινώσεις χωρίς κανένα μέτρο που θα απαντάει στο ερώτημα «τι κάνουμε αν και όταν ξεφύγουν τα πράγαματα».

Από το υπουργείο δεν δόθηκε καμία απάντηση για τα ενισχυτικά μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν άμεσα ώστε να λειτουργήσουν σαν «ομπρέλα» προστασίας, ενώ δεν δόθηκε καμία απάντηση στο γεγονός ότι όπως όλοι γνωρίζουμε η μετάλλαξη Δέλτα και η έξαρση της πανδημίας ειδικά στη βόρεια Ελλάδα θα μας φέρει σε πολύ δύσκολες καταστάσεις, με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας να λέει ότι «στόχος είναι να πάρουμε πίσω τη ζωή μας». Δεν μας είπε όμως με τι κόστος.

Εν κατακλείδι και για την ώρα δεν υπάρχει κανένα plan Β, και πάμε ολοταχώς σε πολύ δύσκολες καταστάσεις.

Το χειρότερο από όλα, πάντως, είναι το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπ. Υγείας λέγοντας σε εμβολιασμένους και μη ότι ο κορονοϊος τελείωσε.

Η επιστροφή και ο «προσανατολισμός στην κανονικότητα» που διαμήνυε όλο το προηγούμενο διάστημα η ηγεσία του υπ. Υγείας υλοποιήθηκε και τώρα μένει να φανεί το ακριβό τίμημα που θα πληρώσουμε όλοι μας κάτι που όπως εξηγούν οι καλά γνωρίζοντες δεν θα γινόταν επί Κικίλια και Χαρδαλιά.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν:

  • Οι «κόκκινες» περιοχές θα έχουν ενημέρωση επιδημιολογικής κατάστασης και δεν θα επισύρουν μέτρα ειδικά. Εάν χρειαστεί, θα ζητάται την εισήγηση από την επιτροπή.
  • Δεν υπάρχει πια το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας και της απαγόρευσης μουσικής
  • Στην εστίαση στους αμιγείς κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Για το προσωπικό όμως θα υπάρχουν όλα τα μέτρα, όπως η χρήση μάσκας.
  • Μικτοί χώροι: Οι περιορισμοί ισχύουν ως έχουν
  • Πλήρης ελευθερία και στους ανοιχτούς χώρους μόνο για εμβολιασμένους

ieidiseis.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours