Φόβοι ότι ο Πούτιν θα χρησιμοποιήσει χημικά όπλα για να «ρίξει» το Κίεβο

Εκτιμούν δε ότι μια «εντελώς φρικτή» επίθεση στο Κίεβο θα μπορούσε να εξαπολυθεί καθώς οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να ξεπεράσουν τα υλικοτεχνικά ζητήματα που προφανώς έχουν ταλαιπωρήσει τη φάλαγγα που κατευθύνεται προς την πόλη.

Δυτικοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει για τη «σοβαρή ανησυχία» τους ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε να διατάξει τη χρήση χημικών όπλων στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, σύμφωνα με το Skynews. Εκτιμούν δε ότι μια «εντελώς φρικτή» επίθεση στο Κίεβο θα μπορούσε να εξαπολυθεί καθώς οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να ξεπεράσουν τα υλικοτεχνικά ζητήματα που προφανώς έχουν ταλαιπωρήσει τη φάλαγγα που κατευθύνεται προς την πόλη.

Σε ενημέρωση δημοσιογράφων, ένας αξιωματούχος είπε: «Πιστεύω ότι έχουμε σοβαρούς λόγους να ανησυχούμε για πιθανή χρήση μη συμβατικών όπλων, εν μέρει λόγω των όσων έχουμε δει να έχουν συμβεί αλλού» φέρνοντας ως παράδειγμα τη Συρία.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης ότι υπάρχει ελπίδα ότι η Κίνα θα πιέσει για τον τερματισμό της βίας, αλλά ότι υπάρχει απογοήτευση που το Πεκίνο δεν ήταν μέχρι στιγμής πιο ξεκάθαρο ότι η «αδικαιολόγητη εισβολή» είναι απαράδεκτη.

Πηγή: skai.gr

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours