Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στη Φινλανδία έπειτα από τη δημοσίευση μιας φωτογραφίας της 36χρονης πρωθυπουργού, Σάνα Μάριν.

Το Συμβούλιο ΜΜΕ στη Φινλανδία (JSN) έλαβε καταγγελία σχετικά με τη δημοσίευση από το περιοδικό ταμπλόιντ Seiska μιας φωτογραφίας της πρωθυπουργού με κολάν την ώρα που έσπρωχνε ένα παιδικό καροτσάκι στο Ελσίνκι. Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα και δεν είναι λίγοι που αντιδρούν, κάνοντας λόγο για σεξισμό.

Ο πρόεδρος του JSN, Ίρο Χίβονεν, δήλωσε ότι η απόφαση για το αν θα υποβληθεί επίσημη καταγγελία στο Συμβούλιο θα ληφθεί πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, στα τέλη Ιουνίου. Όπως διευκρίνισε: «η καταγγελία θα εξεταστεί σε συνεδρίαση του Συμβουλίου στα τέλη Αυγούστου».

Η καταγγελία υποβλήθηκε από άτομο που δεν κατονομάζεται, επικαλούμενο το σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Σύμφωνα με τον Ίρο Χίβονεν, δεν υπάρχει προηγούμενο σε αυτή την καταγγελία. Ο αρχισυντάκτης του Seiska υπερασπίστηκε τη δημοσίευση της φωτογραφίας στο πρακτορείο Yle με το σκεπτικό ότι ήταν μια «ειδησεογραφική εικόνα» μεταξύ άλλων.

Πηγή:topontiki.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author