Το «πιο ταπεινό χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο»

Χριστουγεννιάτικο δέντρο 103 ετών πωλήθηκε 4.000 δολάρια

Ένα από τα πρώτα τεχνητά χριστουγεννιάτικα δέντρα που παρήχθησαν μαζικά, ηλικίας 103 ετών, πωλήθηκε σε δημοπρασία στη Βρετανία έναντι 4.000 δολαρίων (περίπου 3.630 ευρώ)

Το δέντρο έχει ύψος 76 εκατοστά και χαρακτηρίζεται ως το «πιο ταπεινό χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο», σύμφωνα με τον οίκο Hansons Auctioneers.

Το δέντρο μεταφέρθηκε στο σπίτι της οικογένειας της Ντόροθι Γκραντ, όταν ήταν 8 ετών το 1920 και έγινε βασικό στοιχείο των γιορτών της για όλη της τη ζωή μέχρι τον θάνατό της σε ηλικία 101 ετών.

Το δέντρο, το οποίο έχει 25 κλαδιά, 12 κόκκινους καρπούς και έξι μικροσκοπικά κηροπήγια, πιστεύεται ότι είναι ένα από τα πρώτα τεχνητά χριστουγεννιάτικα δέντρα μαζικής παραγωγής και πιθανότατα αγοράστηκε από τη μητέρα της Γκραντ στο Woolworth’s στο Λονδίνο.

«Όσο απλό κι αν ήταν, η Ντόροθι αγαπούσε αυτό το δέντρο» ανέφερε ο Τσαρλς Χάνσον, ιδιοκτήτης του Hansons Auctioneers, σε δελτίο Τύπου. «Έγινε βασικό στοιχείο των οικογενειακών γιορτών για δεκαετίες. Το γεγονός ότι της έφερε τέτοια χαρά δείχνει σεμνότητα. Μας θυμίζει ότι η χλιδή και η υπερβολή δεν απαιτούνται για να αιχμαλωτίσει το πνεύμα των Χριστουγέννων. Για τη Ντόροθι ήταν αρκετό να έχει ένα δέντρο» σημείωσε.

Πηγή:naftemporiki.gr

About Post Author