Τον χτύπησε φορτηγό και τον έσωσε το Apple Watch του

Το έξυπνο ρολόι κατάφερε να σώσει έναν άντρα στη Σιγκαπούρη έπειτα από σοβαρό τροχαίο του είχε.

Άγιο και… Apple Watch είχε ένας άντρας στη Σιγκαπούρη που τραυματίστηκε σοβαρά όταν χτυπήθηκε από αυτοκίνητο. Το έξυπνο ρολόι του ειδοποίησε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τους ενημέρωσε για την κατάστασή του αλλά και την τοποθεσία που βρίσκεται.

Ο 24χρονος Μοχάμεντ Φίτρι χτυπήθηκε από ένα φορτηγό και έπεσε από την μοτοσυκλέτα του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να χάσει τις αισθήσεις του. Ωστόσο, το Apple Watch που φορούσε τον έσωσε, χάρη σε ένα αισθητήρα που έχει, με τον οποίο μπορεί να ανιχνεύσει πότε ο χρήστης έχει χάσει τις αισθήσεις του. Αν διαπιστώσει κάτι τέτοιο τότε καλεί αυτόματα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

sos apple

Η φίλη του Φίτρι μίλησε με όσους βρέθηκαν στο τροχαίο για να μάθει τί είχε συμβεί, ωστόσο τόσο εκείνη όσο και η οικογένειά του ανακάλυψαν ότι το ρολόι ήταν αυτό που κάλεσε βοήθεια, με αποτέλεσμα ο 24χρονος να μεταφερθεί γρήγορα στο νοσοκομείο.

Η ιστοσελίδα της Apple εξηγεί πώς λειτουργεί η τεχνολογία ανίχνευσης πτώσης. Μέσω του καρπού διαπιστώσει αν ο χρήστης του ρολογιού είναι καλά και ανιχνεύει αν κινείται ή όχι. Το ρολόι θα σημάνει συναγερμό και ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να μην καλέσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης πατώντας ένα κουμπί που γράφει «είμαι εντάξει».

Αφού τελειώσει η κλήση στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, το ρολόι θα καλέσει μια επαφή έκτακτης ανάγκης και θα τους ειδοποιήσει για την πτώση, καθώς και το γεγονός ότι κάλεσε βοήθεια.

Πηγή:gazzetta.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours