Τζο Μπάιντεν σε Β.Πούτιν για πιθανή χρήση πυρηνικών: «Μην το κάνεις – Θα αλλάξεις το πρόσωπο του πολέμου»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μίλησε στον δημοσιογράφο του CBS

Σε συνέντευξη που έδωσε για την εκπομπή “60 Minutes” του CBS που θα προβληθεί την Κυριακή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μίλησε για τις πρόσφατες επιτυχίες της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης – και τους κινδύνους που μπορεί αυτές να επιφέρουν.

«Καθώς η Ουκρανία πετυχαίνει στο πεδίο της μάχης, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έρχεται σε δύσκολη θέση και στριμώχνεται στη γωνία», είπε ο δημοσιογράφος στον Τ.Μπάιντεν.

«Και αναρωτιέμαι, κ. Πρόεδρε, τι θα του λέγατε αν σκεφτόταν να χρησιμοποιήσει χημικά ή τακτικά πυρηνικά όπλα» συνέχισε.

«Μην το κάνεις. Μη. Μη. Θα αλλάξεις το πρόσωπο του πολέμου σε σχέση με οτιδήποτε άλλο ακολούθησε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε ο κ. Μπάιντεν.

Όταν ο δημοσιογράφος ρώτησε ποιες θα ήταν οι συνέπειες αν ο Β.Πούτιν ξεπερνούσε αυτή την κόκκινη γραμμή, ο πρόεδρος δεν απάντησε με λεπτομέρειες.

«Νομίζετε ότι θα σας έλεγα αν ήξερα ακριβώς ποιες θα ήταν; Φυσικά, δεν πρόκειται να σας πω. Θα έχει, όμως, συνέπειες», είπε ο κ. Μπάιντεν.

«Θα γίνουν περισσότερο παρίας στον κόσμο από ό,τι ήταν οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Και ανάλογα με την έκταση των πράξεών του θα καθοριστεί η αντίδραση που θα υπάρξει» συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

pronews.gr

About Post Author